Åbent hus på Skærbækværftet

Det bliver muligt at komme helt tæt på arbejdet på Skærbækværket. Arkivfoto: Lasse Hansen

Åbent hus på Skærbækværftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skærbæk: Middelfart Fjernvarme holder et åbent hus-arrangement på Skærbækværftet søndag 4. februar klokken 10-14.

Skærbækværftet er normal en lukket verden, men på "Varmens Dag" - 4. februar - og i forbindelse med at Skærbækværket er ombygget til biomasse kan forbrugerne - og alle andre se anlægget.

- 2/3 af fjernvarmen til Middelfart kommer fra Skærbækværket. Sammenlagt med de resterende varmekilder, som især er overskudsvarme fra raffinaderiet i Fredericia, så er 95 procent af fjernvarme-kilderne CO2-neutrale. Vi har sænket vores priser ad seks omgange med 33 procent over de seneste tre år. Det svarer til knap 4000 kroner i gennemsnit for et standardhus, som man sparer sammenlagt på grund af effektiviseringer, afgiftsændringer og biomassen, siger Jesper Skov, driftschef ved Middelfart Fjernvarme.

Rundture

Skærbækværftet producerer på årsbasis fjernvarme svarende til forbruget i omkring 60.000 hjem og strøm til cirka 70.000 hjem.

- Der vil løbende være rundture, hvor man blandt andet kommer ind i vores døgnbemandede kontrolrum, forbi en kæmpe turbine og generator, og ind i det helt nye kedelhus, som H.K.H. kronprinsessen indviede i oktober, fortæller Henrik Larsen, der har ansvaret for den daglige drift af Skærbækværket.

Ud over rundturen i selve kraftvarmeværket vil der også være en masse boder, hvor man blandt andet kan få en virtuel rundtur på et kraftværk, få en snak med Trekantområdets fjernvarmeselskaber, høre om kommunernes natur-, miljø- og klimaindsats og meget mere. /EXP

Åbent hus på Skærbækværftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce