87-årig pendler i egen bil til arbejde


87-årig pendler i egen bil til arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SENIORLIV: For Lisbeth Gorm Pedersen er pensionsalderen - foreløbig - sat til at være 90 år

NORDVESTFYN: Der er fart over 87-årige Lisbeth Gorm Pedersen, når hun starter sin Ford Fiesta på J.L. Heibergsvej i Odense for at køre til arbejdspladsen på advokatkontoret i Gimbels Gyde i Middelfart.

Kørekortet er lige blevet fornyet helt problemfrit, og på motorvejen holder hun snildt trit med den øvrige trafik. Speederen får, hvad den skal have.

- Men jeg passer selvfølgelig på ikke at komme til at køre for stærkt, siger Lisbeth Gorm Pedersen.

Mødetiden kalder hun selv direktørtid - sådan ved 10-tiden - men til gengæld kan den godt blive 18, inden kursen igen sættes mod den fynske hovedstad.

Hendes titel er senioradvokatsekretær, og det er der bestemt ingen, der kan indvende noget imod.

Formentlig kan hun også helt uimodsagt gøre krav på titlen som både landets ældste advokatsekretær og landets ældste pendler.

- Jeg regner - foreløbig - med, at hendes pensionsalder er 90 år. Til den tid kan vi så snakke om at forlænge den yderligere, siger hendes chef, advokat Ib Gorm Pedersen, men har samtidig svært ved at undertrykke et smil.

Navnesammenfaldet har sin helt naturlige forklaring. Det er nemlig mor og søn, som siden 1986 har arbejdet sammen i teamet på advokatkontorerne i Middelfart og Ejby, der i består af i alt fire advokater og 10 sekretærer.

Lisbeth Gorm Pedersen er efter sin realeksamen oprindelig kontoruddannet i det daværende IG-Huset, nu Magasin, i Odense. Hun har derudover arbejdet som lægesekretær på sygehuset i Odense og som sekretær på Fysiologisk Institut på Odense Universitet.

Siden 1986 har hun hjulpet til med at tage toppen af sagsbunkerne hos sin søn i en udvidet vikarfunktion. Men noget mere end sygdoms- og ferieafløsning er der tale om. Det vidner Fiestaens kilometertæller om - 24.000 kilometer i gennemsnit om året siden anskaffelsen. Der lægges hurtigt kilometer på, når man pendler Odense-Middelfart.

Og begge generationer har det fint med samarbejdet.

- Hvis noget hober sig op, så weekenden må tages i brug, så er det rart at kunne regne med sin mor. Ligeledes er det en fordel, at hun - modsat en vikar fra et bureau - er helt fortrolig med hele arbejdsgangen, siger Ib Gorm Pedersen.

Han er også sikker på, at de sammentællinger, han dikterer, bliver regnet efter, når det er mor der skriver ud. Er Ib Gorm Pedersen kommet til at udtrykke sig utydeligt, hvis indtalingen på diktafon for eksempel sker i flere tempi afbrudt af telefonopkald og andre gøremål, kan han også være sikker på, at senioradvokatsekretæren bemærker: - Jeg har skrevet, som jeg gjorde, fordi det må være det, du mener.

Lisbeth Gorm Pedersen har det også fint med sin funktion og savner slet ikke pensionisttilværelsen.

- Det er da sket, jeg har måttet sige fra og gøre ham opmærksom på, at sådan taler han ikke til de andre sekretærer, siger Lisbeth Gorm Pedersen.

- Men jeg er glad for at være her og arbejde sammen med dygtige kolleger, og jeg håber da, de siger det samme om mig, siger hun, inden hun fortsætter med dagens korrespondance.

87-årig pendler i egen bil til arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce