7.500 billetter tilbage: Lillebælt Halvmarathon kæmper med billetsalget

Lillebælt Halvmarathon kunne sidste år fejre 10 års jubilæum og havde i den forbindelse fået lov til at benytte Ny Lillebæltsbro. I år går turen igen over den Gamle Lillebæltsbro. Den præcise ruter bliver formentligt offentliggjort inden for de næste par uger. Arkivfoto: Michael Bager

7.500 billetter tilbage: Lillebælt Halvmarathon kæmper med billetsalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med tre måneder til startskuddet lyder, er der solgt markant færre billetter end sædvanligt til én af årets største sportsbegivenheder på Fyn - Lillebælt Halvmaraton. Løbsleder Mads Stryhn håber dog stadig på, at alle 11.000 billeter vil blive solgt.

Middelfart: Der var engang for ikke særligt længe siden, hvor man skulle sidde klar ved tasterne fra start, hvis man ville sikre sig en billet til Lillebælt Halvmarathon.

Sådan har det dog ikke været i de seneste par år. Allerede sidste år begyndte billetsalget at halte efter tidligere års nærmest eventyrlige successer, og i år ser billetsalget for alvor ud til at have mistet pusten.

Fire måneder efter at billetsalget åbnede og med omkring tre måneder til start, er der således kun solgt 3.500 billetter ud af de 11.000 billetter, der er til salg.

På omtrent samme tidspunkt sidste år var der solgt over dobbelt så mange billetter. Året forinden - i 2016 - var der pr. 18. januar solgt over 10.000 billetter, og til løbene i 2014 og 2015 blev alle 11.000 billetter revet væk på henholdsvis tre og 10 dage.

Løbsleder Mads Stryhn anerkender, at det går langsommere med at få solgt billetterne i år. Selvom han i de første mange år har kunnet melde udsolgt efter få dage, tror han på, at billetsalget nok skal tage fart frem mod startskuddet den 5. maj.

- Vi er dér, hvor stort set alle andre løb er på det her tidspunkt i billetsalget. Så på den måde kan jeg ikke tillade mig at være utilfreds. Og jeg er stadig fuld af forhåbning om, at vi også får et stort løb i år. Der er ikke noget, der er alarmerende på nogen måde, siger Mads Stryhn.

Andre muligheder

Folkene bag Lillebælt Halvmarathon har fra starten gjort en dyd ud af at gøre løbet til mere end et løb med musik, livestreaming for tilskuerne og forskellige indslag langs ruten.

Det var nyt, da løbet startede for 11 år siden, men siden er mange andre løb gået i samme retning.

- Vi er ikke noget nyt løb længere og har jo også kunnet se mange andre løb, der har forsøgt at kopiere vores måde at lave løb på. Så der er kommet voldsomt mange flere om buddet. Vi var ligesom de første, der i sin tid sagde, at nu satte vi altså overliggeren op for, hvordan man lavede løb i Danmark. Det er vi super stolte over. Når der er andre løb, der kopierer os, er det jo også fordi, at det vi har lavet er godt, siger Mads Stryhn.

Mads Stryhn peger på, at antallet af løb er steget fra omkring 700 løb i 2008 til over 2000 løb i dag. Og samtidigt er antallet af løbere kun steget med omkring fem procent.

- Det er jo næsten 300 procent flere løb, men kun fem procent flere løbere. Det giver en voldsomt øget konkurrence på markedet. Der er nogle ganske få løb, der stadig holder den samme kadence i tilmeldingen, som vi tidligere har holdt. Men der er vi altså oppe og snakke om London Marathon og Berlin Marathon. Og så attraktive er vi trods alt ikke.

Nyt løb i løbet

Selvom Lillebælt Halvmarathon ikke længere kan ride på bølgen af at være et nyt løb, der er sat markant større op end alle andre, forsøger arrangørerne næsten altid at bygge nyt på løbet.

Således også i år, hvor man som ven, kollega eller familie til en af halvmaraton-løberne kan løbe med i de sidste 10 kilometer.

- Det er jo et løb i løbet forstået på den måde, at man løber med i de sidste 10 kilometer. Vi kan se nogle klare tendenser blandt løberne, der handler om, at man gerne vil løbe sammen med andre. Det handler ikke så meget om, hvor hurtig man er, men om at man har et fællesskab omkring løbet.

Det nye løb, der har fået navnet "Løb med din makker", blev først annonceret for nylig. Umiddelbart kunne man derfor få den tanke, at det nye initiativ hænger sammen med det lidt sløve billetsalg. Sådan hænger det dog ikke sammen, siger Mads Stryhn:

- Nej, det er noget, vi har haft liggende i skuffen i et godt stykke tid. Jeg ville egentligt gerne have haft det med sidste år, men nu kommer det i år.

Så I ville også have lavet løbet, hvis I havde haft udsolgt til selve løbet på nuværende tidspunkt?

- Ja, der skal jo hele tiden ske en udvikling. Vi må ikke gå i stå, siger Mads Stryhn.

7.500 billetter tilbage: Lillebælt Halvmarathon kæmper med billetsalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce