733 borgere får gjort rent hver tredje uge

Det kan komme 733 borgere til gode, hvis Middelfart Byråd beslutter sig for at opgradere frekvensen for kommunal rengøring. Arkivfoto

733 borgere får gjort rent hver tredje uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med ekstra råderum i det kommunale budget er der optræk til, at frekvensen af den kommunale rengøring hos borgerne sættes op.

Nordvestfyn: I sidste uge kom det frem, at bugetforslaget for Middelfart Kommune indeholder en post på 8,6 millioner kroner, som politikerne kan vælge at benytte inden for den store ramme, der hedder varige driftsudvidelser.

Hurtigt stod det klart, at blandt andet byrådets suverænt største parti Socialdemokraterne gerne ser, at en del af pengene anvendes til at forbedre rengøringen hos de borgere, der får den foretaget af kommunen. Dermed trækker det op til, at der i løbet af efteråret kommer handling bag ordene.

I givet fald vil det konkret betyde, at de 733 borgere, der modtager rengøring af kommunen, kan se frem til at få gjort rent hver anden uge og ikke som nu hver tredje uge. Middelfart Kommune opgjorde senest i maj, hvor mange borgere der får kommunal hjælp til rengøringen, og heri fremgik det også, at 14 borgere får hjælp til at holde rent hver 14. dag, og at 148 borgere får hjælp hver uge.

At alle ikke får ens hjælp skyldes, at der tages individuelle hensyn alt efter behovets størrelse. Hvis politikerne beslutter, at de borgere, som er tildelt rengøringshjælp, mindst skal have gjort rent hver anden uge, vil det betyde en merudgift på cirka 1,545 millioner kroner, viser kommunens beregninger.

Ifølge Kaj Johansen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget, har der længe været et politisk ønske om at tilbyde en bedre rengøringsservice, men at økonomiske hensyn indtil nu har vejet tungest.

733 borgere får gjort rent hver tredje uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce