Der er fri entré til Café Scenen, hvor 21 bands og solister giver den gas i et væld af musikalske genrer

Strib: 21 bands og solister spiller på amatørernes Café Scene på Strib Vinter Festival. Det starter fredag aften kl. 18.30, hvor festivalen åbner, og bliver ved indtil 01.30. Lørdag er musikerne på pletten fra kl. 10.00 til 1.30 og søndag fra kl. 10.00 til 12.45.

Hvorfor skal man egentligt komme en tur forbi Café Scenen? Hvad kan man forvente?

- Vi ved, at der kommer 70 veloplagte musikere, der præsenterer en god blanding af egne og andres kompositioner. Her kan du få oplevelsen af levende musik for levende mennesker, fortæller Dorthe Kold, som er programansvarlig for Café Scenen.

- Café Scenen er også et udstillingsvindue. Musikerne ønsker mere end alt andet at spille deres musik rundt omkring i Danmark. Så hvis du tænker, at et bestemt band lige vil passe til din fest, arrangement i det lokale kulturhus, houseconcert eller en festival, så er det her, du kan tjekke musikken ud og komme i kontakt med musikerne, fortsætter hun.

Café Scenen er også stedet, hvor man mødes og snakker med gamle og nye venner. Da der er gratis entré, er det egentlig kun de bedste undskyldninger, der kan holde en tilbage.

Mange nye navne

Programmet i år er sat sammen af mange nye navne, i hvert fald navne der ikke før har gæstet Café Scenen. Enkelte navne fra tidligere har fået buddet igen. Der skal helst både være noget genkendeligt og noget nyt for publikum.

- Programmet bliver sat sammen, så genrer bliver blandet, hvorved man får vekslende oplevelser weekenden igennem, fortæller Dorthe Kold.

Du kan høre smukke viser, munter spillemands musik, Rhythm and blues, irsk folkemusik, bluegrass, americana, country, keltisk folk, gode historier og poesi - tilsat skønne toner, en historiefortæller der spiller harpe, sange om kærlighed og om politik, Reggazz (sammensmeltning af reggae, jazz-blues, soul), et band der mixer bluegrass og irsk folkemusik, folk- og blues-genren krydret med elementer fra roots, country og rock, den musikalske udgave af Bonderøven. Som man nok kan fornemme, er det en vifte med rigtig mange forskellige oplevelser, der præsenteres på Café Scenen. Se mere på www.strib-vinterfestival.dk hvor hele programmet kan læses.

  • Gimpel_Jesper

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.