Den utrættelige industrilakerer Gert Jensen har ingen planer om at geare ned, selv om han fylder 70 år på lørdag

Indslev-Taarup: Han møder fortsat som den første klokken halv seks om morgenen en time før, de 14 ansatte kommer. Og han er også den sidste, der hver dag forlader fabrikken, GJ Coating i Æblegyden 18 i Indslev-Taarup ved Ejby.

Sådan har det været siden han og hustruen for 35 år siden pantsatte hus og hjem og åbnede deres eget industrilakereri i Ejby. Og sådan bliver det også fremover, selv om han for længst har rundet pensionsalderen og fylder 70 år på lørdag.

- For, som han siger, jeg har det stadig skide skægt hver dag på arbejde.

Gert Jensen har altid haft ordet i sin magt og udtrykt sig direkte.

- Jeg har ikke tålmodighed til at pakke tingene ind, forklarer han.

Allermest elsker han de maleropgaver, kunderne kommer med, når konkurrenterne giver op. Han stopper først, når han har udtænkt en løsning. Det kan førende danske producenter af legetøj, armaturer, smykker og brillestel bekræfte.

Til gengæld er han også hurtig til at give opgaven videre til sine medarbejdere, når han har fundet frem til, hvordan det pågældende emne kan lakeres.

- Det er udfordringerne, der holder mig i gang, siger Gert Jensen.

Hustruen er helten

Gert Jensen og nævner hustruen Ellis som den allervigtigste medspiller i hans liv som succesrig iværksætter.

- Hun klarede både fuldtidsarbejde, vores fem børn og natarbejde på fabrikken, da vi startede op. Ellis har også været den fornuftige hele vejen igennem, det er hendes fortjeneste, at vi ikke var helt blanket helt af, da kapitalfonden i sin tid gik konkurs med vores fabrik GJ Painters, siger Gert Jensen, der efterfølgende startede GJ Coating.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.