6 af 10 førtidspensionister er psykisk syge


6 af 10 førtidspensionister er psykisk syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune har landets største andel af psykisk syge blandt førtidspensionisterne. Årsagen er klar, mener jobcenterchef

Hver anden danske førtidspensionist får tilkendt pensionen på grund af psykiske lidelser. Det er en fordobling over bare 10 år, skriver Arbejdsmarkedsstyrelsen i sit nyhedsbrev om beskæftigelse.

Men der er store forskelle mellem kommunerne. I bunden ligger Halsnæs, hvor det i 2007 var hver fjerde nytilkomne førtidspensionist, der havde en psykisk lidelse. Og øverst ligger Middelfart Kommune, hvor det er seks ud af 10.

Ingen røde ører

I nyhedsbrevet udtaler Morten Birket-Smith, som er psykiatrisk overlæge ved Bispebjerg Hospital, sig om springet mellem top og bund på listen.

- Der må være tale om forskelle i den kommunale praksis. Der er næppe naturlige variationer i sygdomsmønsteret, der kan forklare så store forskelle, siger han til samspil.info.

Men i Middelfart har jobcenterchef Per Rasmussen absolut ikke røde ører over at ligge øverst på listen.

Tradition for psykiatri

- Vi laver et godt professionelt stykke arbejde, siger Per Rasmussen og understreger, at en førtidspension i Middelfart Kommune altid er absolut sidste udvej.

- Ingen får tilkendt en pension, før alle andre muligheder er udtømte, siger Per Rasmussen.

Han tror ikke, at antallet af førtidspensionister med psykiske lidelser er steget, men med topplaceringen in mente forventer han at se nærmere på tallene.

- Når vi ligger højt på listen skyldes det, at vi har en større målgruppe med psykiske lidelser. Vi har en lang tradition i kommunen med psykiatriske hospitaler og behandling, siger Per Rasmussen og påpeger, at mange psykiatriske patienter efter endt behandling bosætter sig i kommunen.

Han understreger samtidig, at Middelfart Kommune ligger fornuftigt i forhold til landsgennemsnittet, når man ser på det samlede antal af førtidspensioner.

6 af 10 førtidspensionister er psykisk syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce