Øllets Dag afløste Sundheds-event på Kvickly Torvet. Mange var forbi til smagsprøver på alverdens specialøl

Kvickly Torvet i Middelfart lægger fliser til mange typer af arrangementer i disse dage.

Fredag havde Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Diabetesforeningen slået telt op på torvet, hvor de med smagsprøver på fedtfattig mad og blodtryksmålinger satte fokus på vigtigheden af sund kost og motion.

Lørdag var det så Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Middelfart, der havde lagt beslag på pladsen i forbindelse med fejringen Øllets Dag. 23 forskellige slags øl og fire varianter af Mjød var linet op et langbord.

To foreninger med to modstridende budskaber, kunne man tænke. Men nej, det ene behøver ikke udelukke det andet, bedyrer formand for Danske Ølentusiaster Middelfart, Kim Berg Hansen.

- Øl er skam ganske sundt i moderater mængder. En om dagen, er det ikke sådan man siger?

- Videnskaben har også fundet ud af, at hvis man marinerer grillkødet i mørkt øl, så modvirker antioxidanterne de kræftfremkaldende stoffer, fortalte Kim Berg Hansen, mens han delte smagsprøver ud til to tørstige herrer.

Øllet trak mange til

Nogle er nysgerrigt kommet hen til langbordet for at spørge til arrangementet og nippe til en lille en. Mens andre er blevet hængende i halvanden time og smagt sig igennem de fleste af de udstillede øl.

Omkring 500 har været forbi Øllets Dag på Kvickly Torvet lørdag, vurdere Danske Ølentusiaster Middelfart.

- Det er dejligt. Vi har ikke haft et eneste tidspunkt, hvor her ikke har været nogen. Vi vil jo gerne udbrede al den gode specialøl, der findes og gøre så mange som muligt opmærksomme på, at der altså findes andet end pilsner, så vi er glade for interessen, lød det fra formanden.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Balancegang: Tysk tjener serverer 27 liter øl

Balancegang: Tysk tjener serverer 27 liter øl

1
Oktoberfest er allerede et hit

Oktoberfest er allerede et hit

Tørstige unge: Ølstafet tiltrak over hundrede

Tørstige unge: Ølstafet tiltrak over hundrede