Der var mere end 30.000 flere overnattende gæster i Middelfart Kommune sidste år sammenlignet med året før.

Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik, som blev præsenteret på generalforsamlingen i VisitMiddelfart tirsdag eftermiddag, har 2015 været et godt år for turismen i Middelfart Kommune. Således er der registreret 33.687 flere overnatninger i forhold til 2014, hvilket er en stigning på mere end otte procentpoint.

- Det er over gennemsnittet i både Danmark og Fyn samlet set, hvilket er ret flot, lød det fra formanden for VisitMiddelfart, Vibeke Stentoft, der samtidig påpegede, at der stadig mangler tal fra ferieboligerne.

- Men vi ved, at de er positive indtil videre. Så det kan kun være med til at gøre det endnu bedre, ligesom man skal være opmærksom på, at de mindre hoteller og bosteder med mindre end 40 værelser ikke er talt med, tilføjede hun, hvorefter et medlem, der driver netop et mindre hotel, gjorde opmærksom på, at de også havde oplevet en stigning.

Forskellige succeser

Det er især hoteller og feriecentre, der har oplevet den største stigning med cirka 26 procent flere gæster, hvilket er med til at trække det samlede antal besøgende op for hele området.

Men campingpladser og lystbådehavne må omvendt konstatere et fald.

-Vejret skal blandt andet ses som en forklaring på det. Derudover må vi erkende, at campinggæsterne er begyndt at få andre behov og krav til faciliteter, hvorfor det er noget, vi vil begynde at kigge på de kommende år, siger turistchef Anette Hellmund-Werenskiold fra VisitMiddelfart.

Udland og erhverv

Mens det er uvist, hvad der præcis skyldes faldet i antal gæster på campingpladser og i lystbådehavne, er det omvendt mere klart, hvad der ligger til grund for stigningen i hotelovernatninger.

Erhvervsturismen er nemlig steget med hele 34 procent og har dermed genereret cirka en tredjedel af det samlede antal overnattende gæster i Middelfart i 2015, hvor tre ud af fem kom helt fra udlandet.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.