3000 år gamle sværd fundet i Røjleskov


3000 år gamle sværd fundet i Røjleskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RØJLESKOV: Forhistoriske forfædre har efterladt en bemærkelsesværdig skat i Røjleskov. Her gjorde en medarbejder fra Odense Bys Museer et sjældent fund på på en netop oppløjet mark.

Ikke ét, men hele to sværd fra bronzealderen (1700-500 år før vor tidsregning) dukkede frem af mulden. Og det er et fund, der vækker glæde hos arkæologerne.

- Det er meget usædvanligt at finde sværd fra bonzealderen, så det er bestemt et rigtig godt fund, siger museumsinspektør Mads Runge fra Odense Bys Museer.

Han oplyser, at sværdene er cirka 3000 år gamle. Og tidens tand har sat sine spor.

- Sværdene er cirka 90 centimeter lange, men begge er brækket i syv-otte stykker. Grebene har været lavet af et organisk materiale som træ eller ben, men de er gået til. Inklusive greb har sværdene nok målt en meter, fortæller Mads Runge.

Vi ville naturligvis gerne have bragt et foto af de to sjældne bronzealder-sværd. Men det er desværre ikke muligt i øjeblikket.

Sværdene befinder sig lige nu på museets konservator-afdeling, hvor de skal samles. Når det arbejde er færdigt, bliver det muligt at vise de hele sværd.

Om der vil dukke flere skatte fra fortiden op af jorden i Røjleskov, er endnu uvist.

- Det er kun en lille undersøgelse, vi har lavet derude. Det ser ud som om, der har ligget en boplads. Men om vi skal lave yderligere undersøgelser, kan jeg ikke sige. Jorden er privatejet, så det vil også afhænge af, hvad ejeren mener, siger Mads Runge.

3000 år gamle sværd fundet i Røjleskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce