30 dage for gadevold


30 dage for gadevold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IBYEN: Udenforstående blev indblandet i strid, der endte med vold
MIDDELFART: 30 dages ubetinget fængsel blev det til for en 27-årig middelfarter, der i juni blev indblandet i en voldsepisode i Havnegyden i Middelfart.

Dommeren lagde i sin begrundelse vægt på, at det ikke var tiltalte og forurettigede, der havde været på kant med hinanden, men at tiltalte faktisk var temmelig udenforstående.

Dog havde tiltalte erkendt, at han havde slået forurettigede, og gadevold kan aldrig give en betinget straf, som forsvareren bad om.

Voldsepisoden fandt sted efter at forurettede havde drukket tæt sammen med tre bekendte.

En af de bekendte var på et af byens diskoteker blevet uvenner med en tredjepart. De var blevet så højrøstede, at indehaveren havde valgt at smide dem alle ud og lukke.

Uden for diskoteket blev diskussionen ved. Den forurettede forklarede, at han havde forsøgt at få sin bekendte til at falde til ro, så de kunne gå hjem uden ballade. Det var ikke lykkedes, og i Havnegyden mødte tredjeparten den 27-årige og bad ham hjælpe, fordi han følte sig truet af de andre.

Efterfølgende udviklede uenigheden sig til et regulært slagsmål, der efterlod den forurettede med flere skader i hovedet.

Tredjeparten havde en glimrende hukommelse, når det gjaldt, hvad der var sket op til voldsepisoden og han huskede, at forurettede havde slået ud efter tiltalte. Men at der skulle være gået et slag den anden vej, huskede han til gengæld intet om, forklarede han i retten.

Forsvareren forsøgte at hjælpe hans hukommelse på gled ved at fortælle, at tiltalte rent faktisk havde tilstået at have slået, men det tillod dommeren ikke.

Tiltalte erkendte at have slået med knyttet næve, og rapporten fra skadestuen, hvor forurettede blev behandlet, berettede om en flænge i panden og flere omkring munden, der blev syet med talrige sting.

Den 27-årige er ikke tidligere straffet. Efter opgøret i Havnegyden har straffeattesten fået en grim plet.

30 dage for gadevold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce