30 år på brandsprøjten


30 år på brandsprøjten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Worsøe har set de unge brandmænd komme og gå - selv fortsætter han, til han bliver 60 år

MIDDELFART: En lille sort radiosender i bæltet. Det er alt, hvad 55-årige Flemming Worsøe behøver at bære, for at være klar til brand. Og det har han efterhånden været i 30 år - med stor opbakning fra sine arbejdsgivere på ITW i Middelfart.

- Som deltidbrandmand er det vigtigt, at man har en god arbejdsgiver, en forstående familie og en god psyke, mener Flemming Worsøe.

Det er en livsform

Han har gennem tiden set kolleger komme og gå, men selv regner han med at blive ved, til han falder for aldersgrænsen, som er 60 år.

- Det er en livsform. Man kan gøre en forskel og hjælpe. Det kan være sjovt og spændende, men det kan også være hårdt. Jeg har set meget i min tid, men det er jeg ikke meget for at snakke om, siger Flemming Worsøe.

Som ansat ved ITW på Gl. Banegårdsvej har han ikke mange meter til brandstationen, når den lille sender i dagstimerne varsler fare på færde. Så hopper Flemming Worsøe på cyklen og sprinter mod Hans Bangs Vej.

I sidste uge lød alarmen, da brandmandskollegerne i Fredericia havde brug for assistance ved en storbrand på Vejlevej.

Den betød, at Flemming Worsøe måtte løbe fra arbejdet. Men det er det værd, mener lederen af vedligeholdelsesafdelingen, hvor Flemming Worsøe er ansat.

- Vi kan godt lide, at folk er engagerede lokalt, og så har vi den fordel ved det, at skulle vi være uheldige, at der opstår brand hos os, så kender brandmændene fabrikken, siger Jan Nissen.

Ingen guldgrube

Og det er da langt fra hver dag, at Flemming Worsøe må løbe af pladsen. Selv mener han, at det er sket omkring 10 gange det seneste års tid. Men det kan svinge.

Ud over hver tredje weekend har deltidsbrandmændene ingen faste vagter. De rykker, når de kan, og så kører slukningstoget med de første, der møder, mens resten får betaling for to timer, hvor de står klar på stationen, hvis der skulle opstå endnu en brand.

Flemming Worsøe understreger, at man ikke skal tage job som deltidsbrandmand for pengenes skyld. Et sted mellem 50.000 og 70.000 kroner før skat er, hvad folkene i Middelfart skraber sammen på et år.

- Man skal gøre det, fordi man gerne vil være redningsmand i sin by, mener Flemming Worsøe.

30 år på brandsprøjten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce