26-årig tyv blev dømt for 25. gang


26-årig tyv blev dømt for 25. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: En 26-årig mand fra Middelfart fik i går otte måneders fængsel for i perioden fra 10. juni til 12. juni i år at have begået seks tyverier og indbrud. Med i dommen var desuden en hælerisag fra den 30. marts.

Med dommen i går i Retten i Middelfart nåede den 26-årige op på i alt 25 af slagsen, hvilket også fik stor indflydelse på straffens længde.

- Du fik en dom for tyveri på tre måneders fængsel den 4. juni, som du naturligvis ikke har afsonet endnu. Og allerede seks dage efter dommen begik du indbrud igen. Så nu sidder vi her igen. Det er lige hurtigt nok. Derfor kan det ikke blive til mindre end otte måneders fængsel, lød det fra dommer Claes Hersland, da han afsagde dommen.

Herefter blev den dømte kørt væk af politiet til varetægtsfængsling, indtil han kan komme ind og sidde dommen af. Anklagemyndigheden ønskede nemlig ikke, at den 26-årige mand ligesom sidst kan bruge ventetiden på flere indbrud og tyverier.

Diskussion i retten

Sagen, som omhandlede flere biltyverier samt et indbrud i en villa i Billesbølle den 10. juni, hvor der blev stjålet elektronik for omkring 28.000 kroner, og et indbrud i et hus i Lunge den 12. juni, hvor den dømte stjal smykker og elektronik for omkring 26.500 kroner, blev ført som en tilståelsessag.

Dette var dog ikke ensbetydende med, at den 26-årige mand var klar til at erkende sig skyldig i alt det, han var tiltalt for.

Især sagen om hæleriet den 30. marts medførte en del højrøstet diskussion i Retten i Middelfart mellem den militærklippede, unge mand og anklageren og dommeren.

For selv om den 26-årige havde lagt ud med at sige, at han havde købt et stjålet sæt sølvtøj, fik piben en anden lyd, da han fik at vide, at sættet var 18.200 kroner værd.

- Der har aldrig været for over 18.000 kroner sølvtøj i min lejlighed. Det drejer sig kun om nogle gafler, røg det ud af den 26-årige, mens han lænede sig frem i stolen og pegede på et fotografi af sølvtøjet, som var medbragt i retten.

Da anklageren accepterede dette udsagn, blev hæleriet sat ned til køb af 10 sølvgafler til en værdi af 2500 kroner.

Efter dommen ønskede den 26-årige at få to uger til at tænke over, om han vil anke.

26-årig tyv blev dømt for 25. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce