25 år på Vestre Skole: - Det er fedt og sejt

Fredag klokken 13-15 er der åben reception i Multisalen på Vestre Skole for Klaus Kvist Andreasen. Privatfoto

25 år på Vestre Skole: - Det er fedt og sejt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I år er det 25 år siden, at Klaus Kvist Andreasen startede som leder af Vestre Skole, og det fejres fredag med åben reception i skolens multisal fra klokken 13-15.

Middelfart: - Det er fedt og sejt. For det ligger jo ikke i tiden, men det ligger til gengæld i Vestre Skoles tid. For min forgænger var der også i mange år, siger Klaus Kvist Andreasen, som i år kan fejre 25 år på Vestre Skole - først 12 år som viceskoleleder og dernæst 13 som skoleleder.

Og han har aldrig overvejet at søge et andet sted hen:

- Det er jo et fantastisk skoledistrikt. Jeg mener, at det er det flotteste i hele landet. For jeg har det hele inden for kort afstand - vand, Hindsgavl og selve byen. Og så synes jeg, at vores børn kommer med noget, hvor vi kan gøre en forskel, siger skolelederen og påpeger, at de cirka 320 elever på Vestre Skole er et godt miks fra sårbare såvel som ressourcestærke familier.

- Forskellen på børnene er store, fordi vi rummer mange. Og de brænder sig ind i huden på én, fra man lærer dem at kende, når de starter som femårige, til de siger farvel til som 16-årige. Og jeg har forældre til børn på skolen i dag, som jeg selv har undervist i skolen. Større er Middelfart heller ikke. Alle kender hinanden, og det har virkelig sine fordele. Så jeg har aldrig tænkt at søge noget andet - så skulle jeg ind i en helt anden branche, konstaterer Klaus Kvist Andreasen.

Om Klaus Kvist Andreasen
Klaus Kvist Andreasen er 58 år, bor i Vejle med sin hustru Annemarie og har to børn.Han er oprindeligt fra Lyngby og udlært lærer.

Før han kom til Vestre Skole som viceskoleleder i 1993, havde han i to år arbejdet som lærer på en skole i Fredericia og før det i otte år på en skole i Vallensbæk.
Klaus Kvist Andreasen kan i år fejre sit 25 års jubilæum på Vestre Skole. Foto: Mia Harm Madsen
Klaus Kvist Andreasen kan i år fejre sit 25 års jubilæum på Vestre Skole. Foto: Mia Harm Madsen

Elsker nye måder

Den 58-årige skoleleder elsker at finde nye måder at gøre ting på, og derfor falder rollen som leder i et stadig foranderligt univers som skolevæsnet ham helt naturligt, påpeger han:

- Jeg synes faktisk, at det er meget sjovt - at finde det, der virker, og få sorteret det, der ikke virker, fra. Og jeg tror også, at det er det, der driver mig allermest i dag - at finde nye veje og nye måder. Og så det her med at have med mennesker at gøre og få dem til at fungere over for andre mennesker, fortæller Klaus Kvist Andreasen, som desuden påpeger, at nutidens skolegang med åben skole-tankegangen og arbejdet med at tage imod elever fra sårbare lande eller familier ikke ligger fjernt for Vestre Skoles mere end 100 år gamle måde at gøre tingene på.

- Det var en af de skoler, der først tog imod bosniske flygtninge, og i en overgang var der badeanstalt på skolen, fordi der ikke var bad i de omkringliggende små huse i byen. Så den her kultur med at være noget for andre mennesker og drage omsorg, er indgroet i Vestre Skole - og jeg tror ikke, at man får et mere spændende sted at være, siger Klaus Kvist Andreasen.

25 år på Vestre Skole: - Det er fedt og sejt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce