24 timers hårdt arbejde

I alt var 212 ryttere til start i årets udgave af Melfar 24 hour Cycling Challenge, som varer 24 timer. Mod løbets slutning var der opbakning til rytterne fra publikum. Her er det Anders Korsbak, Kathrine Agger og Maria Korsbak.
Foto: Sonnich Jensen

24 timers hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

212 ryttere knoklede fra lørdag til søndag Nordvestfyn rundt med bagdelene solidt placeret i sadlerne

MIDDELFART: I bagende sol og et tempo, som i den grad ville få journalistens punkterede, sorte cykelvrag til at knirke, knokler 212 ryttere rundt på de nordvestfynske landeveje.

De er med i løbet Melfar 24 hour Cycling Challenge, der, som navnet antyder, varer 24 timer.

Der er godt en time tilbage, og rytterne bliver ledt fra den store rute på 58,2 kilometer ind på den lille, som er 3,6 kilometer - på vejene omkring Lillebæltshallen.

Trods varmen og anstrengelserne fyger det med kække bemærkninger, når rytterne passerer gennem målområdet, og konstant klappen viser tilskuernes anerkendelse af præstationerne.
Jørgen Rostgaard og Inger Alexandersen fra Middelfart havde med en time igen tilbagelagt 416 kilometer.
Jørgen Rostgaard og Inger Alexandersen fra Middelfart havde med en time igen tilbagelagt 416 kilometer.
Foto: Sonnich Jensen

Et enkelt uheld

- Det er gået godt. Vi havde et enkelt uheld i går, siger Bjarne Beck, som er en del af løbsledelsen.

Her blev en rytter ramt af en modkørende bil, som tilsyneladende ville svinge til venstre. Rytteren blev hentet af en ambulance og kørt på hospitalet, og Bjarne Beck har fået meldinger om et muligt brækket ben.

Men ellers har løbet i 23 timer kørt problemfrit - trods varmen.

- De fiskede godt nok efter lidt medynk i går, fortæller Bjarne Beck.

Løbsledelsen havde på forhånd opfordret folk til at drikke rigeligt med væske, og det gjorde de.

Vand og energidrik er klar i store beholdere i forplejningsområdet, som også byder på kage og rundstykker med nutella.

71-årige Jørgen Rostgaard står med to cykler og venter, mens hans følgesvend på ruten - og til hverdag i øvrigt - holder en lille pause for sig selv.

- Det er et rigtig fint arrangement, er Jørgen Rostgaards dom over Melfar 24 hour Cycling Challenge.

Middelfarteren har kørt cykelløb i 53 år, så han ved, hvad han taler om.

Hans ledsager, Inger Alexandersen, vender tilbage og tager cyklen. Deltagelsen var hendes fødselsdagsgave, og Jørgen Rostgaard mener, det er med at få så meget som muligt ud af den. Med en time tilbage har de sammen kørt 416 kilometer og fået godt et par timers søvn.

- Det var ikke meningen, at det skulle være så meget, erkender Inger Alexandersen, som på et tidspunkt lå som nummer fem.

- Og så sagde jeg: Vi skal have lidt mere gang i den, for du skal på podiet, men det ville hun ikke, siger Jørgen Rostgaard med et grin om læberne, inden de igen bevæger sig ud på ruten.
Allis og Jette Flindt gjorde deres for et godt resultat fra sidelinjen, mens deres mænd, som er far og søn, oksede rundt på ruten. 9
Allis og Jette Flindt gjorde deres for et godt resultat fra sidelinjen, mens deres mænd, som er far og søn, oksede rundt på ruten. 9
Foto: Sonnich Jensen

Opbakning fra konerne

Mens Jørgen Rostgaards udkårne knokler af sted ved hans side gennem hele løbet, så er der andre, som arbejder på sidelinjen.

Allis og Jette Flindt fra Svendborg sidder i et par medbragte stole foran en campingvogn og følger rytterne med øjnnene.

Mens Jette får lidt adspredelse med strikketøjet, holder Allis - Jettes svigerdatter - styr på tiderne på en bærbar computer.

- Den gamle mand, som jeg er gift med, han har slet ikke sovet i nat, fortæller Jette Flindt.

Det har hun og Allis heller ikke. For de sørger for alle de praktiske ting omkring holdet Team Tåsinge, der tæller både far og søn i familien.

- Retfærdigvis skal det siges, at vi også selv cykler, siger Jette Flindt.

Men 24 timer på Nordvestfyn er alligevel i overkanten. Det sidste løb, som damerne deltog i, var på 80 kilometer.

- Det er mere os, siger Jette Flindt.

Rytterne i Melfar 24 hour Cycling Challenge har for længst passeret de 80, de 100 og de 200 kilometer. Da løbet en time senere sluttede, var hele fem mænd over løbets hidtidige rekord på 732,5 kilometer.

24 timers hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce