21:00 Unge i kamp for sygehus

- Vi ønsker, at Middelfart Sygehus skal bevares, fordi der vil opstå problemer med arbejdspladser og andet, hvis man vælger at lukke det, siger formanden for Socialistisk Ungdom i Middelfart, Jonas Hulgaard Ammundsen.
Foto: Jesper Gimbel

21:00 Unge i kamp for sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale ungdomspolitikere går nu ind i kampen for at redde Middelfart Sygehus og samler underskrifter

Nordvestfyn: På tirsdag og onsdag vil undervisere, elever og øvrige, der bevæger sig ind på Middelfart Gymnasium møde repræsentanter fra lokale ungdomspolitiske partier, som har meldt sig ind i kampen for at bevare Middelfart Sygehus.

- Vi står der fra klokken otte om morgenen og er der ellers dagen ud for at samle underskrifter ind, siger formanden for Socialistisk Folkepartis Ungdom (SFU) i Middelfart, Jonas Hulgaard Ammundsen.

- Vi er inspireret af byrådspolitikerne. Vi ønsker, at Middelfart Sygehus skal bevares, fordi der vil opstå problemer med arbejdspladser og andet, hvis man vælger at lukke det. Desuden ser vi ingen mening i, at rygcentret skal til et andet sygehus i Jylland, hvor man blot skal til at kæmpe med at få plads til det, tilføjer den unge partileder, der fortæller, at han er godt bekendt med Vejle Sygehus, hvor det allerede nu kniber med plads.

Tre afdelinger kæmper

Det er mere præcis SFU Middelfart, der sammen med Venstres Ungdom (VU) og Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU) i Middelfart samler underskrifter ind ved gymnasiet.

Jonas Hulgaard Ammundsen påpeger, at alle tre lokale ungdomsafdelinger går ind for, at der er et lokalt behandlingstilbud, og det satser de på, at øvrige unge i Middelfart Kommune er enig i.

- Der vil altid være nogle, der ikke synes, at det er interessant, mens andre finder det rigtig relevant - måske fordi de har et familiemedlem, der bruger sygehuset eller arbejder der.

Men hvis de går op i det, finder de vel selv hen til den indsamling, der ligger link til på kommunens hjemmeside?

- Jo, men det her handler også om at skabe opmærksomhed om problemet. For vores indtryk kan godt være, at der er store dele af eleverne på gymnasiet, der ikke ved, hvor stort et problem det er, hvis sygehuset lukker, eller blot tænker, at det er meget fint at spare penge. Men når de så finder ud af, at der er mere i det, kan de jo ændre mening og opdage, at deres input er vigtigt, siger SFU-lokalformanden.

De tre ungdomspartier står ikke blot klar ved gymnasiet fra morgenstunden men har også en bod åben i pauserne, hvor man kan få mere information om sygehuset og spareplanerne.

- Og selvom man ikke arbejder eller går på gymnasiet, er man velkommen til at lægge vejen forbi tirsdag og onsdag for at skrive under, siger Jonas Hulgaard Ammundsen.

21:00 Unge i kamp for sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce