21-årig dømt for vold


21-årig dømt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOM: To voldsmænd slap for straf på grund af misforståelse hos politiet
NØRREAABY: Selv om politiet havde fat i dem, kort efter at de havde gennemtævet en 20-årig mand ved byfesten i Nørre Aaby i maj, slap to af de i alt tre voldsmænd, som flere vidner udpegede, for at blive straffet. Det gjorde de på grund af en misforståelse og en løgnehistorie.

Den tredje, en 21-årig mand fra Nørre Aaby, blev i går idømt 60 dages fængsel ved retten i Middelfart. Men de to medgerningsmænd måtte politiet opgive at finde frem til.

- Nu bagefter kan vi se, at vi ikke gjorde det godt nok. Vi fik et forkert personnummer af den ene. Men landbetjenten sagde, at han vidste, hvor de boede, så vi tænkte fint, så er der styr på det, forklarede en af de implicerede betjente i retten.

Reelt var der kun styr på den 21-åriges identitet. Men det viste sig først senere. Umiddelbart efter det voldelige overfald havde betjentene rigeligt at gøre med at dæmpe gemytterne.

- Der var en dårlig stemning efter bataljen, og vi kunne ikke tillade os at køre derfra med anholdte. Vi måtte blive på stedet, forklarede betjenten om årsagen til, at de tre ikke blev taget med på stationen.

Sparket ned

Overfaldet fandt sted klokken godt 23 fredag den 14. maj på festpladsen ud for radiobilerne.

Det 20-årige offer, som bor i Middelfart, forklarede i retten, at han stod med nogle venner ved radiobilerne, da han pludselig bemærkede en mand, der kom løbende med knyttet næve, som ville han til at slå.

- Jeg rakte hånden ud for at stoppe ham. Men så kom der to bagfra og sparkede mig omkuld. De gav sig til at slå og sparke mig, mens jeg lå ned, sagde han.

De lykkedes ham ikke at se nærmere på voldsmændene, fordi han holdt sine arme op for ansigtet for at beskytte sig mod slagene. Men to vidner kunne i retten udpege den 21-årige som en af dem, der slog.

Blev selv overfaldet

Den 21-årige selv havde en helt anden udlægning af begivenhederne. Han nægtede, at han havde slået overhovedet og forklarede, at det tværtimod var ham selv, der blev overfaldet af den 20-årige middelfarter.

- Han tog fat om min hals bagfra og prøvede at lægge mig ned. Vi faldt begge omkuld, men jeg kom fri og op at stå, fortalte han.

Ifølge den 21-årige var det en ung mand fra Vollsmose i Odense, som han kun kendte ved fornavn, der herefter gik løs på den 20-årige. Det var også ham, der oplyste et falsk personnummer til politiet.

Den forklaring troede retten dog ikke på.

- Efter at have hørt vidnerne finder vi det bevist, at du deltog, uden at vi dog kan sige, hvem der gav det første, andet eller tredje slag. Men det er heller ikke nødvendigt, sagde dommer Lis Hævdholm, da hun oplæste dommen for den 21-årige.

De 60 dages fængsel omfatter desuden en tidligere voldsdom, som blev afsagt i juni. Da blev den 21-årige idømt 14 dages betinget fængsel for en batalje under en fest.

Den 21-årige bad om betænkningstid til at overveje, om han vil anke dommen til landsretten.

21-årig dømt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce