2000 til koncert med kvæget

Midt på en mark på et kvægbrug lidt uden for Gelsted voksede dette kæmpetelt op - og Shubidua kom og spillede i det.
Foto: Christian Brandt

2000 til koncert med kvæget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gårdkoncerten Land-live satte som sædvanligt ny publikumsrekord - i år med Shubidua på scenen ved siden af kostalden.

GELSTED: Et ældre ægtepar gør store øjne og sagtner farten, da de passerer nummer 47. Er der cirkus derinde på kvægbruget?

Den store græsmark ud mod Gelstedvej ligner parkeringspladsen ved Kolding Storcenter en lørdag formiddag. Den er stopfyldt af tæt parkerede biler.

Bag bilerne knejser et mægtigt telt mod den blå og langtfra skyfri himmel. Men det er ikke et cirkustelt.

Der er byliv, og der er landliv. Og så er der land-live. Det er dét, teltet bruges til.

Land-live begyndte i 2005 som en lidt skør idé hos LandboFyn: En live-koncert på et landbrug, der samtidig åbner stalddørene for publikum - så byboerne kan opleve god musik og samtidig få et indtryk af, hvor alt det, de putter i munden, kommer fra. Og bybørnene kan opdage, at mælk ikke gror i papkartoner. Idéen var ikke det rene ko-galskab - successen var så stor, at det er blevet en årlig begivenhed.

2000 mennesker tropper op torsdag aften. Meget passende er indgangen gennem den store kostald, hvor et par hundrede jerseykøer kigger nysgerrigt på alle de underlige mennesker, der er kommet for at høre Jordans Drive og Shubidua - og spise.

Inde i det store telt er der køer (det hedder det altså) af mennesker om den store buffet med kyllingebryst, svinekam og oksesteg, flødekartofler og saltbagte ditto, pasta-pesto, salat og grovflutes - samt øl og vin fra baren.

Ovre i stalden er der køer af køer ved de fire fuldautomatiske malkerobotter, der hver malker 150-170 køer dagligt.Køerne har deres egen menu: 15 kg majsensilage, syv kg mask, syv kg græsensilage, treethalvt kg kolbemajs, to kg rapskage, halvandet kg sojaskrå samt frøgræshalm og vitaminer. Der skylles efter med 50-60 liter vand.

2000 til koncert med kvæget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce