190 svang køllerne i Middelfart


190 svang køllerne i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NORDVESTFYN:De smukke plæner ved Middelfart Feriecenter dannede i går rammen om verdensmesterskaberne i krolf. Hele lørdagen dystede 190 spillere på fire baner i spillet, der bedst beskrives som en mellemting mellem golf og kroket. Bolden er større, køllen anderledes. Men som i golf gælder det om at komme rundt på de 12 huller med færrest slag.

Selv om der var tale om et verdensmesterskab med deltagelse af spillere fra Norge, Portugal, Sydafrika, Thailand og New Zealand, var de fleste deltagere danskere.

- Hele verdenseliten er samlet, siger formanden for Dansk Krolf Union, Peter Christensen og tilføjer med et grin, at verdenseliten hovedsageligt består af danskere.

- Der er ikke mange uden for Danmarks grænser, der spiller krolf. Men det spreder sig langsomt. Jeg har besøg af nogle folk fra New Zealand, og de tager spillet med sig hjem, forklarer Peter Christensen, inden vi går ud på banerne og træffer manden, der opfandt krolfspillet, Frits Henriksen fra Båring.

Han forklarer, hvorfor krolf er bedre end golf.

- Når du spiller krolf, kan du have din egen bane i haven. Det er de færreste, der har plads til det i en almindelig have, siger han og fortsætter med et skævt smil:

- Krolf er heller ikke så snobbet, siger han og kommenterer et slag af en anden lokal mand, Artur Holkenberg.

Stemningen på plænen tyder på, at han har ret. Nok er der tale om et verdensmesterskab. Men deltagerne formår at blande koncentration med hyggen over kaffen eller den kølige pilsner, der holder nerverne i ro.

- Krolf er 80 procent socialt samvær og 20 procent sport, vurderer Peter Christensen.

190 svang køllerne i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce