160 unge væltede villa ved nytårsfest

Jens Thomsen var på forhånd blevet advaret mod festkonceptet, hvor Oliver og hans venner skulle styre det hele selv. Han valgte at tro det bedste. Et valg, han fortryder.
Foto: Peter Leth-Larsen

160 unge væltede villa ved nytårsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En regning, der i værste fald løber op i 35.000 kr. venter efter at Jens Thomsen lod sin 16-årige søn Oliver holde nytårsfest. 160 unge invaderede huset

Strib: Der var langt fra stille på den stille villavej i Strib nytårsaften.

16-årige Oliver havde fået lov at holde fest. Tilladelsen havde hans far, Jens Thomsen, givet.

- Min kæreste sagde godt nok, at jeg var naiv, og i dag må jeg desværre give hende ret.

Kunne de, skruede de tiden tilbage.

Festen løb løbsk, og klokken tre om natten forsøgte Oliver at sætte en stopper for, hvad der havde udviklet sig til hærværk i et privat hjem.

Nogle ville ikke finde sig i, at festen var slut og begyndte at skubbe og puffe til ham, og én gæst var så aggressiv, at han som farvelhilsen smadrede et kældervindue.

- Det begyndte som en hyggelig fest, hvor jeg og to medværter havde inviteret 60. I løbet af aftenen kom der mange, som vi slet ikke kendte, fortæller Oliver og skønner, at i alt 160 unge deltog i festen.

Dog ikke alle på én gang. Da den sluttede var der godt 100 mennesker i huset.

- Kan man sige, at nogle af dine jævnaldrende ikke er helt færdigopdraget?

- Ja, jeg har da aldrig haft lyst til at slå på andre eller ødelægge ting, fordi jeg har været fuld. Der skete ting, som aldrig burde været sket. Kunne jeg lave det om, ville jeg bare have haft en stille aften med drengene, siger Oliver.

Jens Thomsen ærgrer sig over begivenhederne, men klandrer ikke sin søn for, at det gik så galt.

- Festen kom ud af hans hænder. Han havde ikke mulighed for at kontrollere den, siger han.

En håndværker har været forbi og inspiceret skaderne. I værste fald løber de op i omkring 35.000 kroner.

Loftet inde i stuen er sprøjtet til med champagne og skal males. To døre er smadrey og skal udskiftes. I tre rum skal der nye gulvtæpper på. De gamle er fyldt med bræk og alverdens andet skidt.

Ude i gangen er der slået huller i væggen, i kælderen er ikke åbnede vinflasker kylet ned på jorden, og i stuen er pergo-gulvet så medtaget, at det måske også skal udskiftes.

Jens Thomsen tænkte, at "det var løgn. Det lignede en slagmark", da han kom hjem nytårsdag. Egentlig var planen at være til stede under festen, men det ønskede Oliver ikke, og så blev det sådan. Et valg, han i dag fortryder.

Han valgte at vise tillid og tro det bedste om andre og undrer sig over, at ikke alle forstår, hvordan man gebærder sig som gæst i et privat hjem. Ingen af dem, som gik over stregen, har efterfølgende henvendt sig.

- Det har de åbenbart ikke mod og mandshjerte nok til. Kom de, ville jeg konfrontere dem med skaderne og spørge, hvordan de har tænkt sig at få det lavet. Der er nogle, som trænger til at få mere respekt for andres ejendom.

- Når nogle bruger tid og kræfter på at lave en fest i et privat hjem, er det synd og ærgerligt, at nogle bruger det som anledning til at lave hærværk. Jeg blev ualmindelig ked af det, da jeg kom hjem, og siden blev jeg tilsvarende vred over, hvordan nogle kan finde på at opføre sig på den måde. Jeg er glad for, at Oliver stoppede festen. Jeg tør ikke tænke på hvad, det ellers var endt med.

Dumt med Facebook

Deltagerne i festen var i alderen 15-18 år, og hvor de kom fra, er ikke helt til at sige. Invitationerne var udsendt i en lukket gruppe på Facebook. Mange tilmeldte sig, og Oliver sagde også nej til flere.

Hvilket dog ikke havde den store virkning. Nogle af dem, som var blevet afvist, dukkede op alligevel og andre også.

Tilbage sidder far og søn med oplevelsen af, at det stort set er umuligt at kontrollere, hvem der får kendskab til en fest, når den først er publiceret på nettet selv i hvad, der skal forestille at være et lukket forum.

- Der endte med at komme folk fra andre steder på Fyn, fortæller Oliver.

Afklaret med, at det varer meget længe, inden han igen får lyst at holde stor fest, og at de sociale medier ikke skal benyttes til at invitere igennem, når den tid i givet fald kommer.

Oliver, der går på gymnasiet i Middelfart, er ikke blevet kontaktet af gæster, som har ønsket at undskylde deres opførsel. De, der opførte sig ordentligt, vil gerne tale, mens andre er mere tavse.

Ved at fortælle om den famøse fest vil Oliver og hans far gerne opfordre til dialog mellem forældre og teenagere omkring pli og god opførsel ved fester - også selv om det er nytår, og man er ung og sejlende fuld.

160 unge væltede villa ved nytårsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce