13 gravsteder skændet

Graver Helge Amossen, tv., og gravermedhjælper Bjarne Bendtsen løfter gravsten på plads på Strib Kirkegård. De har haft travlt med at rydde op på de i alt 13 gravsteder, som natten til søndag og natten til mandag blev skændet af ukendte hærværksmænd.
Foto: Hans Østergaard

13 gravsteder skændet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strib Kirke har for 5. gang inden for få måneder fået ødelagt adskillige gravpladser af ukendte gerningsmænd

STRIB: Tårerne triller lydløst ned ad kinderne på 66-årige Ella Agerskov. Hun forsøger at tørre dem bort med et lommetørklæde, mens hun beskriver, hvad hun føler.

- Jeg var i chok og benene rystede under mig. Når de smadrer stenene, så smadrer de også mig indvendigt, siger hun.

Ella Agerskov taler om de hærværksmænd, som natten til søndag væltede både hendes forældres og mands gravsten på Strib Kirkegård.

Hun er langt fra den eneste, der har fået skændet et mindested.

Det er nu femte gang inden for bare to en halv måned, at hærværksmænd har været inde og ødelægge gravpladser eller andet på kirkegården.

Sidst i april blev et springvand væltet og ødelagt. Nu overvejer menighedsrådet at sætte kamera op for at sætte en stopper for hærværket.

- Vi er selvfølgelig nødt til at sætte os ned i menighedsrådet og tale om, hvad vi skal gøre ved det her. Men vi har ikke besluttet, om kameraer bliver den endelige løsning endnu, siger sognepræst Bente Luise Toft.
Strib kirke gravsten væltet
Strib kirke gravsten væltet
Foto: Hans Østergaard

Politi på bar bund

Et overvågningsbånd kunne måske have hjulpet politiet med opklaringen. De ved endnu ikke, hvem der står bag det omfattende hærværk. De har dog mistanke om, at det kan være nogle unge drenge.

- Vi har været ude på skoler i området for at finde ud af, om nogen har hørt noget eller måske ved, hvem der kan have gjort det her, siger Thomas Anderskov fra Fyns Politi.

Han betegner forbrydelselen som grov og uacceptabel.

Tilbage på kirkegården står Ella Agerskov.

De speciallavede gravsten er igen rejst op, og kun forældrenes sten bærer synlige spor af, hvad der er sket. Her er slået et stykke af stenens bagside.

Ellers ligner gravstederne nogenlunde sig selv igen, men noget inden i Ella Agerskov er gået i stykker.

- Jeg forstår ikke, hvordan nogen kan være så onde, at de vil såre andre på den her måde. Jeg er bare glad for, at graveren stillede stenene op, inden jeg kom ned på kirkegården. Ellers ved jeg ikke, hvad jeg havde gjort, siger hun.

Gravermedhjælper Bjarne Bendtsen giver hende et trøstende klem.

På kirkegården hver dag

De kender hinanden godt, for hun besøger kirkegården hver dag. Ud over sine forældre og nyligt afdøde mand ligger også hendes søn begravet her.

- Vi begravede vores søn i 1985, og jeg har været her hver dag siden. Når jeg går og river, planter og nusser omkring gravene, så føler jeg, at jeg stadig kan gøre noget for min mand og søn. Jeg føler et slags nærvær, og det hjælper mig til at bearbejde min sorg, forklarer hun.

- For mig er det ikke bare en sten. Det er et minde om min kære. Det er hårdt at miste, men det bliver værre, når dem, man har mistet, ikke kan få lov at ligge i fred, siger hun.

Gravermedhjælper Bjarne Bendtsen er ved at være træt af at rydde op efter de jævnlige ødelæggelser på kirkegården. Men denne gang er alligevel det værste, han har set hidtil.

- De, der har gjort det her, skulle have lov til at komme og rydde op selv og se dem, det går ud over, i øjnene, mener han.

13 gravsteder skændet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce