De frivilliges ultimatum til bestyrelsen for Clay Keramikmuseum Danmark kan bringe Lise Seisbøll tilbage

Middelfart: Der er skruet yderligere op for dramatikken om Clay Keramikmuseum Danmark, efter at kredsen af frivillige har krævet, at Lise Seisbøll skal genansættes. Nægter bestyrelsen at efterkomme det ultimatum, smutter de fra museet umiddelbart efter indvielsen i maj.

En så voldsom trussel, at der ligger nøje overvejelser bag og sandsynligvis også en tilkendegivelse fra Lise Seisbøll om, at hun er klar til at returnere til museet, hvis bestyrelsen måtte omstøde dens tidligere beslutning.

Flemming Stounberg, der er valgt som talsmand for de frivillige, vil ikke bekræfte, at den udstødte museumsdirektør står klar i kulissen. Direkte spurgt siger han:

- Vi har grund til at formode, at Lise gerne vil vende tilbage.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lise Seisbøll. På sidelinjen kan hun iagttage, hvordan modstanden mod museets bestyrelse vokser. Søndag var kritikken massiv på venneforeningens generalforsamling. Dog uden at der formelt blev mobiliseret fælles front mod bestyrelsen. Hos kredsen af frivillige er konfrontationen til gengæld total.

- Vi udtrykker den dybeste mistillid til museets bestyrelse, og vi ønsker, at de fratræder deres poster i bestyrelsen, lyder meldingen.

Spørgsmål uden svar

: 70 frivillige var mødt frem til tirsdagens møde. Til stede var også Søren Illum, næstformand i bestyrelsen. Ønsket, men ikke forventningen, var, at han skulle gøre dem klogere på hændelsesforløbet, der gjorde, at såvel direktør Lise Seisbøll som bestyrelsesformand Jan Horskjær blev fyret forrige mandag.

- Vi stillede ham spørgsmål i tre kvarter, uden at vi blev klogere. Så det var selvfølgelig frusterende, at han ikke svarede mere uddybende, siger Flemming Stounberg.

De frivillige blev hurtigt enige om en fælles strategi. I yderste konsekvens kan den få vidtrækkende konsekvenser. Ifølge Flemming Stounberg svarer de frivilliges indsats til 8-10 fuldtidsansatte.

- Valget for bestyrelsen består i realiteten i, om den vil have Lise tilbage eller i stedet bruge penge på så mange nyansættelser, siger han.

Efter fyringen af Lise Seisbøll har de frivillige strejket. På tirsdagens møde besluttede de at genoptage arbejdet med øjeblikkelig virkning.

- De fuldtidsansatte er vores kolleger, og vi vil ikke kunne leve med det pres og det stress, de ville blive udsat for frem mod åbningen, hvis vi ikke var der. Afskeden med Lise har efterladt et kæmpe tomrum. Derfor ønsker vi at give de ansatte på museet maksimal hjælp og støtte, siger Flemming Stounberg.

Søren Illum ønsker ikke at forholde sig til de frivilliges ultimatum.

- Nej, jeg har ingen kommentarer til det. Jeg har kun fået det forelagt gennem pressen, og det i det hele taget tror jeg, at vi for øjeblikket har brug for lidt mere ro omkring museet, siger han.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Tilbage på Fyn: Bortvist chef får job i kulturregionen

Tilbage på Fyn: Bortvist chef får job i kulturregionen

3
Grimmerhus: Facebook-opdatering ændrer intet

Grimmerhus: Facebook-opdatering ændrer intet

4
Keramikmuseum: Første livstegn fra fyret leder

Keramikmuseum: Første livstegn fra fyret leder