- Man bliver jo glad af det

Lise Vils Axelsen er blandt de ugentlige gæster i Fitness World på Odensevej i Middelfart.

- Man bliver jo glad af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er svært for Lise Vils Axelsen at undvære den træning, som hun startede på i 2015

Middelfart: 2016 er i fuld gang, og for mange betyder et nyt år nye mål. Også kaldet nytårsforsæt. Men for rigtig mange gælder det også, at de gode intentioner om lange løbeture, markant mindre sukker og mere grønt på tallerkenen ikke varer ved langt ud i fremtiden.

Det er dog ikke alle, som lader årets nye takter forsvinde, som dagene går. En af dem, der holder ved, er Lise Vils Axelsen.

I 2015 gik hun på efterløn efter 40 år som pædagog, og det fik hendes datter til at opfordre hende til at trække i træningstøjet og melde sig ind i Fitness World. Og det gjorde hun.

- Når man først kommer i gang, så opstår der et afhængighedsforhold. Man bliver jo glad af det, selvom man vågner op og tænker "Skal? Skal ikke?", forklarer hun.

Lise Vils Axelsen træner to til tre gange om ugen på et af holdene, som tilbyder enten yoga eller stram op. Derudover går hun ture og dyrker foreningsgymnastik.

Hans Møller Larsen (th) og Hanne Hansen (tv) får sig som belønning en kop kaffe efter hver træning.
Hans Møller Larsen (th) og Hanne Hansen (tv) får sig som belønning en kop kaffe efter hver træning.

Skaber motivation

Når vejret er gråt, regnen siler ned, og det er fristende at lægge sig på sofaen med benene op og se fjernsyn, så formår Lise Vils Axelsen alligevel at finde vej til træningscentret.

- Jeg har sagt til mig selv, at hårdere træning er godt for kroppen, og samtidig er der også socialt samvær, selvom jeg ikke bruger megen tid på at drikke kaffe. Men en lille snak bliver det til, erkender hun.

Efter fire årtier som pædagog kender Lise Vils Axelsen mange mennesker, og flere af de kendte ansigter møder hun, når hun er i centret til de ugentlige træningstimer. Både tidligere forældre, hvis mindste hun har passet, samt børn, som ikke længere er børn, men veltrænede unge mennesker, møder hun jævnligt, når sveden pibler frem på panden. Og den tidligere pædagog kan lide at møde de kendte ansigter, som får en hilsen og snak med på vejen.

Netop de velkendte ansigter er, sammen med tilbuddene i centret og det smilende personale, medvirkende til at holde Lise Vils Axelsens træningsmotivation oppe de dage, hvor det kræver ekstra overvindelse at finde sportstøjet frem fra hylden.

Ingen nytårsforsætter

Lise Vils Axelsen har tilbragt tre uger i USA henover julen, og efter sådan en pause skal hun lige i gang igen med den ugentlige træning.

- Men det kommer lidt af sig selv. Også når man om aftenen tænker, at man ikke gider næste dag, så vil man alligevel godt, når man står op, siger hun.

Med 2016 godt i gang har Lise Vils Axelsen ikke sat sig et såkaldt nytårsforsæt, som hun vil leve op til de næste mange måneder. Derimod vil hun fortsætte takterne fra det foregående år, så hun fortsat er fast gæst på holdene til stram op og yoga. For hun kan lide at holde sin krop i gang.

- Yoga er godt for kroppen, og til stram op kan jeg godt lide tempoet, og det at man træner et nyt tema hver måned, fortæller hun.

I 2016's første måned er det arme, skuldre, baller og lår, som instruktørerne har fokus på til stram op-timerne.

- Man bliver jo glad af det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce