Praktiserende læge Henrik Dibbern fra Otterup mener, at en eventuel lukning af røntgenafdelingen i Middelfart vil føre til større belastning på Odense Universitetshospital.

Middelfart: Kan man forestille sig, at ganske mange fynboer vil vælge at vente længere tid, hvis de slipper for at skulle køre til Vejle, når de skal behandles på en røntgenafdeling?

Ja, mener praktiserende læge Henrik Dibbern fra Otterup. Rundt omkring på Fyn henviser praktiserende læger i rigt mål patienter til behandling på røntgenafdelingen i Middelfart, der årligt foretager 44.000 undersøgelser.

- Vi bruger i udstrakt grad afdelingen i Middelfart, fortæller Henrik Dibbern.

Langt til Vejle

Hvis Middelfart Sygehus ender som Sorteper i Region Syddanmarks storstilede sparekatalog, er ønsket fra politisk hold, at mange fynske patienter i stedet skal behandles i Vejle.

Men der er frit sygehusvalg, og derfor skal man ikke forvente, at det kommer til at gå helt så nemt, vurderer Henrik Dibbern.

- Så tror jeg, at man som patient først og fremmest vil vælge at blive behandlet i Odense. Også selv om omkostningen bliver længere ventetid.

- For mange fynboer vil det være en barriere at skulle forlade øen for at blive behandlet. De synes, det er for bøvlet og vil anse turen til Vejle som betydelig længere.

Er det ikke en barriere, de så må se at komme over?

- Det kan man sige. Men i sidste ende er det patienternes valg, og jeg tror virkeligheden bliver, at mange i stedet vil vælge Odense, hvor der så vil opstå større pres på røntgenafdelingen, hvad der ikke er tilsigtet, siger han.

Fornøjede patienter

Henrik Dibbern, der har en fortid som formand for De Praktiserende Lægers Organisation (PLO), oplever, at hans patienter er meget fornøjede med at blive sendt til behandling i Middelfart.

Dels er det tæt på sammenlignet med en tur over på den anden side af Lillebælt. Dels er der bedre parkeringsforhold end i Odense, og så vender patienterne ikke mindst tilbage med meldingen om et højt service-niveau.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag