- Det er mit livs chance

Naza Kurtit har siddet ved kassen i Kvickly i et år. Før det var hun i praktik i varehuset. Og det ser Naza Kurtit som sit livs chance. Hun ved ikke, om hun havde fået et arbejde, hvis ikke hun havde været med i projektet.
Foto: Hans Østergaard

- Det er mit livs chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som eneste kommune på Fyn er Middelfart med i et projekt, der hjælper ledige i arbejde

MIDDELFART: Naza Kurtit scanner rutineret citroner, kyllinger og syltetøj og sender dem videre på kasse seks' varebånd. I et år har hun og hendes gode humør sørget for, at kunderne i Kvickly i Middelfart betaler for deres varer.

Naza Kurtit kom til Danmark i august 1999 fra Serbien, og jobbet i Kvickly er det første, hun har haft. Og selv om der har været udfordringer med sproget, der dog er blevet bedre, så knokler hun videre.

- Der skal ikke være tvivl om, at Kvickly har givet mig mit livs chance, konstaterer hun.

Projekt arbejde

Men Naza Kurtit havde sandsynligvis aldrig fået jobbet i Kvickly, hvis ikke det var for det projekt, Middelfart Kommune og Kvickly er en del af.

"Projekt Virksomhedscenter" giver kontanthjælpsmodtagere, der ikke har været på arbejdsmarkedet i mange år, mulighed for at komme i praktik i udvalgte virksomheder, hvor de ansatte fungerer som mentorer.

De støtter kontanthjælpsmodtagerne, der ikke er vant til at begå sig på en arbejdsplads.

- Ordningen er en form for hyttefad. Borgerne modnes, så de er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Og så får de noget på et ellers tomt CV, forklarer Ulla Sørensen, der er jobcentrets projektkoordinator.

Det er ikke kun Naza Kurtit, der har fået fast arbejde efter at have fået hjælp fra mentorerne i Kvickly.

Halvdelen af de borgere, der har været ude i virksomhederne, ender med at få et fast job eller begynde på en uddannelse.

- Det er helt exceptionelt. Før rørte vi slet ikke ved den gruppe, så det er virkelig et fremskridt, siger Ulla Sørensen.
Fakta
- Der skal ikke være tvivl om, at Kvickly har givet mig mit livs chance, konstaterer hun.

Flere virksomheder

Også Kvicklys varehuschef, Ole Juel Jakobsen, der ansatte Naza Kurtit, er begejstret for projektet.

- Vi ser os selv som en del af samfundet, og vi vil gerne være med til at give de svageset en mulighed for at få et job, forklarer han.

Det er ikke kun Kvickly, der er med i projektet. Fem andre virksomheder i kommunen stiller også arbejdsplads og mentorer til rådighed for kontanthjælpsmodtagerne i projektet.

Men i øjeblikket er det ikke nok.

- Vi har planer om at udvide med yderligere to virksomheder, så vi kan sende flere ud i praktik, siger Ulla Sørensen.

- Det er mit livs chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce