- Bosteder bør have plan mod krænkelser


- Bosteder bør have plan mod krænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune er ikke inde i sag om seksuelle krænkelser på bosted

Alle Middelfart Kommunes institutioner skal have en plan for, hvad der skal gøres, hvis et barn krænkes seksuelt. Det er holdningen hos kommunens nye børn- og ungedirektør, Jan Præstholm.

- Jeg går ud fra, at der findes handlingsplaner på kommunens institutioner. Men jeg ved det ikke præcist på grund af den korte tid, jeg har været ansat, siger Jan Præstholm.

Han fortæller, at Middelfart Kommune ikke er involveret i den konkrete sag, hvor en dreng mistænkes for at have krænket en anden på et opholdssted, som geografisk er placeret i kommunen. For Middelfart Kommune har nemlig - på linje med andre fynske kommuner - indgået en aftale med Faaborg-Midtfyn Kommune om, at det er herfra, man foretager tilsynet med private bosteder.

Heller ikke de involverede børn har nogen tilknytning til Middelfart, og det er hjemkommunerne, der involveres.

- Men det er klart, at vi rykker ud, hvis vi hører om sådan en sag, som involverer en af vores institutioner eller vores børn, lover Jan Præstholm.

Han har ikke i de to måneder, han har været ansat i kommunen, hørt om lignende sager. Men han er bekendt med en undersøgelse, som viser, at otte ud af ti døgninstitutioner for børn har oplevet, at børnene på opholdsstederne krænker hinanden seksuelt.

- Det er faktisk ret skræmmende tal. Det havde det også været, hvis det var fire ud af ti døgninstitutioner, siger Jan Præstholm.

Drengen får hjælp

I den aktuelle sag blev der i går fundet et nyt bosted til den 17-årige, der angiveligt har krænket en 10-årig dreng tre gange på to uger.

Lederen af bostedet oplyser, at den 10-årige ikke som sådan er påvirket af hændelserne, men dog får psykologisk bistand.

Lederen fortæller også, at man ikke havde nogen mistanke om, at der gemte sig en krænker i den 17-årige.

- Vi holder et vågent øje med dem alle sammen. Det er en udsat gruppe, siger lederen.

Sagen overgik i går til Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

- Bosteder bør have plan mod krænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce