- Børnene er aldrig alene


- Børnene er aldrig alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Udby Behandlingshjem er grænseoverskridende adfærd i konstant fokus

UDBY: Børnenes tøj skal være anstændigt, og så er de altid sammen med voksne. Det er to konkrete tiltag på Udby Behandlingshjem, som skal forebygge, at de unge beboere krænker hinanden.

Det fortæller Rio Rothborg, som er forstander på institutionen.

- Det er klart, at tilsynsforpligtigelsen fylder meget, når man har med de her børn at gøre. Mange af vores børn er grænseoverskridende, og det er ikke kun seksuelt, fortæller Rio Rothborg.

Og derfor bliver der sat grænser.

- Når vi har pubertetspiger, så beder vi dem om at være anstændigt klædt på. Det er ikke en mannequin-opvisning, når man skal i skole, siger forstanderen.

På institutionen har man netop haft 40-års jubilæum, og det betyder ifølge Rothborg, at der på stedet er en vigtig erfaring med at håndtere børnenes problemstillinger.

- Hele vores værdigrundlag kører på omsorgsbegrebet. Og heri ligger både tilsyn, stimulation og relationer. Vi fokuserer ikke specielt på det seksuelle, men hvis vi skal opnå noget med de her børn, så skal de være sammen med voksne hele tiden, siger Rio Rothborg.

100 ansatte - 32 børn

For det er netop kontakten med voksne, som ofte er forskellen i forhold til børnenes tidligere liv.

- De kommer ofte fra forhold, hvor man blev sendt på værelset, når der er problemer. Men hos os bliver de aldrig ladt alene. Ikke engang når de går til eller fra skole, fortæller forstanderen.

I alt er der 100 ansatte til at sørge for stedets 32 børn, som oftest er i alderen seks til 18 år. De bor i små enheder, som både er alders- og kønsopdelte, og på to af stedets afdelinger er der vågne nattevagter.

- For det er klart, at i det øjeblik, at de voksne sover, eller hvis børnene stikker af fra os, så ved jeg ikke, hvad der foregår, siger Rio Rothborg.

Aktuelt har Udby Behandlingshjem 35 børn - det er tre mere end normeringen. Pt. er der tre børn fra Middelfart Kommune.

- Børnene er aldrig alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce