125 g smør

125 g sukker (brug mindre, hvis æblerne er søde)

150 g hvedemel

2 æg

1 tsk. bagepulver

1 stang vanilje

2 æbler i tern

1 æble i tynde skiver

Lidt kanel og rørsukker til drys

Smøret smeltes og røres godt sammen med sukkeret, og derefter tilsættes de øvrige ingredienser.

Vend dejen over i en tærteform beklædt med bagepapir. Pynt med æbleskiver og drys med kanel og rørsukker.

Bag kagen cirka 25 minutter ved 200 grader i en varmluftovn.

Server den lun med creme fraiche eller vaniljeis.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle

Kokkens køkken: Tina og Thomas Nybro, Nybro Frugt i Mesinge

Kokkens køkken: Tina og Thomas Nybro, Nybro Frugt i Mesinge