Jeg er så fascineret af maden i Vietnam, at min nye kogebog i serien "Mad til det virkelige liv" handler om det asiatiske køkken. Den udkommer 16. juni.

I denne uge har jeg lavet fishcakes, der jo bare er fiskefrikadeller med et lidt smart og misvisende navn. Fra min tur til Vietnam i fjor vil jeg dele et magisk øjeblik med jer. På turen havde vi to et halvt døgn i Hoi An. Jeg havde spurgt den vietnamesiske guide om gode og spændende madvaner.

Han forslog, vi skulle spise på The Market. Vi blev bænket i midten af, hvad der lignede et marked. Man kunne bestille sådan en slags all inclusive-menu. Det behøvede vi ikke at diskutere, vi sagde bare ja.

Vi sad simpelthen i midten af Vietnams spisekammer. Hele vejen rundt om os var der små markedsstande med småretter, grillretter, fisk og alt det søde.

Vi begyndte med at få serveret en velkomstdrik fra en trærullevogn taget ud af en film fra 1930'ernes Indokina. Jeg valgte en saltet citrondrik. Himmelsk. Vi fik også serveret en kokosnød fyldt med grøntsager og rejer. Der blev sat ild til den ved bordet, så den blev tilberedt.

Men tilbage til det magiske øjeblik. Vi sad der helt lykkelige med et blåt all inclusive-klistermærke på tøjet. Og efter at vi havde rost omgivelserne, maden, mulighederne på restauranten, drikkevarerne, serviceniveauet og meget mere, siger min rejsemakker Lise: "De har også pæne tænder!"

Jeg måtte grine højt. Alt var bare så godt, at man slet ikke kunne finde på mere at rose - selv tænderne på dem, som serverede, var fine. Dagen efter var vi på madskole på restauranten, og det viste sig også at være en af Vietnams bedste kokke, der ejede The Market. Det er en kvinde ved navn Mrs. Vy.

Fishcakes (12 styk)

500 g fiskefars

3 spsk. edamamebønner

4 limeblade

1 spsk. rød karrypasta

1 spsk. fishsauce

1 æggehvide

1 spsk. østerssauce

Finhak bønner og limeblade og bland alle ingredienserne sammen til en fars. Form små frikadeller og steg i rigeligt olie.

Dip:

2 spsk. hvidvinseddike

75 g sukker

1 tsk. friskhakket chili

Bland alle ingredienser sammen.

Server fishcakes med dip og frisk salat.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Rispapirrulle med rejer

Rispapirrulle med rejer

Avocadodip

Avocadodip

Nudler med peanuts

Nudler med peanuts