Faaborg Snapselaug giver gode råd om, hvorledes bær og urter kan sætte smag på en ganske almindelig snaps eller vodka. Her får du råd om en valnøddesnaps - og syltede valnødder.

I første omgang tages ca. 10 grønne valnødder uden sorte pletter. Er der sorte pletter på, skal de skæres af.

Man deler valnødderne i kvarte og kommer dem i et syltetøjsglas og overhældes med Svendborg Snaps eller vodka.

Man skal sørge for, at der er rigeligt med luft over indholdet, helst cirka 1/3 luft, så brug ikke for små glas.

Lad gerne valnødderne trække ét år for så er vi klar til at filtrere samtidig med at vi høster nye valnødder.

Den essens, som man får, skal så fortyndes efter smag og behag, og så skal det hele gemmes gerne i flere år.

Det er sådan, at valnøddesnapsen vinder både i smag og fylde ved at blive gemt væk i bunden af klædeskabet og glemt.

Syltede valnødder

Der skal bruges:

1 kg. hele grønne valnødder

650 gram rørsukker

2 stænger kanel

10 nelliker

4 dl. vand.

Frasortér frugter med revner og pletter i skallen. De hele grønne valnødder lægges i kogt, koldt vand i fem dage. Vandet, der hurtigt bliver mørkebrunt på grund af garvesyren, skiftes dagligt med kogt, koldt vand.

Herefter stikkes valnødderne, der nu er blevet mørkebrune, flere steder med en kødnål (brug gerne plastichandsker, da nødderne smitter meget af).

Sortér nødder fra, der allerede har påbegyndt skaldannelse (høres ved at de knaser, når man forsøger at stikke nålen igennem).

Nødderne lægges herpå i koldt, kogt vand i yderligere fire dage, vandet skiftes dagligt.

Derefter koges nødderne til de er meget møre, det tager 1-1½ time.

De lægges i et dørslag for at løbe af, hvorefter de vejes, og fordeles i atamonskyllede glas.

Sirup af sukker, kanel, nelliker og vand koges op og hældes straks over valnødderne, og glassene lukkes med det samme.

Der kan evt. inden låget lukkes hældes en-to hættefulde god rom over.

Opbevares de mørkt og køligt bliver de blot bedre og kan snildt holde et par sæsoner.

De syltede valnødder kan spises som tilbehør til is eller skimmelost.

De kan bruges til valnøddetrifli, valnøddeparfait eller valnøddemazarin.

Mere om emnet

Se alle
1
Put jordbær i snapsen - og andre drikke

Put jordbær i snapsen - og andre drikke

Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje

Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje

Snaps med sødskærmrod, lavendel, timian eller peberrod

Snaps med sødskærmrod, lavendel, timian eller peberrod