Er hvedebrødet blevet et par dage gammelt og knap så spændende, skal det nemlig bruges alligevel, og italiensk brødsalat er frembragt i en håndevending, fantastisk og mættende.

Lad dig ikke afskrække af, at brødet skal udblødes i vand - salaten er lækker og smækfuld af smag ikke mindst, når den fyldes med solmodne tomater fra drivhuset, saftig agurk og duftende blødbladet grøn basilikum fra frodige krukker.

Ingredienser:

Ikke helt friskt hvedebrød med god krumme

Tomater med masser af smag

Frisk basilikum

Salatagurk

Rødløg

God olivenolie

Hvid balsamicoeddike

Fint havsalt

Skyl og gør grøntsagerne i stand og skær dem i små stykker.

Læg brødet i blød i en skål med koldt vand i et øjeblik. Knug vandet af brødet med hænderne og bland grøntsager og brød i en skål.

Riv basilikumblade i stykker og tilsæt dem.

Hæld et godt skvæt olivenolie over salaten - vend godt rundt og smag samtidig til med hvid balsamicoeddike og havsalt.

Sæt salaten i køleskabet i en times tid. Server salaten pyntet med frisk basilikum.

Varier gerne grøntsagerne. Høvlet parmesanost klæder italiensk brødsalat. Udstenede oliven skåret i små stykker er også lækre at tilsætte.

  • Af: