Kold tomatsuppe er sommermad. Min mand ville helt sikkert tilsætte masser af friskkværnet peber og tabasco. Børnene ville sætte pris på, at suppen blev afrundet med fløde, og jeg ville være tilfreds med at bruge fem minutter i køkkenet og 10 minutter i solen. Jeg rydder nemlig sjældent op efter min madlavning - hvis du spørger min mand.

4 dåser flåede tomater

2 glas grillede peberfrugter

3-4 spsk. god fond

20-30 blade basilikum

1-2 fed hvidløg (kan undlades)

2 agurker

Croutoner, hjemmelavede eller købte

Friske krydderurter

Blend tomater, peberfrugt, fond, basilikum og et presset fed hvidløg. Hak agurken meget fint. Server suppen blandet med agurk, toppet med croutoner og friske krydderurter.

Hvis du vil runde suppens smag af, kan man tilsætte lidt fløde. Du kan også sløjfe croutonerne og i stedet tilsætte vodka og servere suppen som appetizer - en slags moderne Bloody Mary.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.