8-10 personer

En færdigkogt skinke

En æggeblomme

To dl grov sød sennep

En dl rasp

En dl pebernødder, knust meget fint

Æggeblomme og sennep blandes i en skål, smør blandingen ud over skinken, og strø den med "peberkage"- og almindelig rasp. Grill skinken i ovnen ved høj varme, til raspen er gyldenbrun. Server med brunkål og hjemmerørt sennep.

Brunkål:

Et hvidkålshoved

Et finthakket løg

To dl æblejuice

En dl aceto balsamico

To stykker hel kanel

1/2 dl lys sirup eller honning

Smør til stegning

Salt og peber

Kålen skæres i smalle strimler, som brunes et par minutter med løg. Æblejuice, eddike, kanel og sirup tilsættes, læg låg på og lad kålen simre, til den er mør - ca. 15-20 minutter. Låget fjernes, og brunkålen smages til med salt og peber.