Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Tinas svenske juleskinke

Juleskinken har Tina Nordström fået opskriften på i Värmland. Hun serverer den med brunkål og grov sennep med kaffe.
Foto: Foto fra bogen: Mette Randem

Tinas svenske juleskinke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8-10 personer

En færdigkogt skinke

En æggeblomme

To dl grov sød sennep

En dl rasp

En dl pebernødder, knust meget fint

Æggeblomme og sennep blandes i en skål, smør blandingen ud over skinken, og strø den med "peberkage"- og almindelig rasp. Grill skinken i ovnen ved høj varme, til raspen er gyldenbrun. Server med brunkål og hjemmerørt sennep.

Brunkål:

Et hvidkålshoved

Et finthakket løg

To dl æblejuice

En dl aceto balsamico

To stykker hel kanel

1/2 dl lys sirup eller honning

Smør til stegning

Salt og peber

Kålen skæres i smalle strimler, som brunes et par minutter med løg. Æblejuice, eddike, kanel og sirup tilsættes, læg låg på og lad kålen simre, til den er mør - ca. 15-20 minutter. Låget fjernes, og brunkålen smages til med salt og peber.

Tinas svenske juleskinke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.