Retten er lavet af Dangduen Hansen, eller bare Dang, som ejer thai-restauranten Dang ved Brønden på Torvet i Faaborg. Dang ved Brønden har modtaget flotte anmeldelser i Fyens Stiftstidende og er blandt andet blevet udnævnt til "Fyns bedste thaimad".

Ingredienser: (1 person)

200 gram kongerejer (kan erstattes af oksekød eller kylling i strimler)

100 gram thaibønner (skåret i 4 cm lange stykker)

2-3 citronblade

Lidt frisk thailandsk basilikum.

En grøn og en rød chili (skåret i tynde strimler)

1/2 tsk fiskesovs

1 ssk sukker

2 ssk kokosmælk

2 ssk solsikkeolie

1 ssk panaeng-pasta (thailandsk - ellers smager det ikke af noget)

Sådan gør du

Først koges rejer og bønner hver for sig i cirka et minut. Rejerne skæres op i bugen forinden.

Olien varmes, og Panaeng-pasta tilsættes - rør et øjeblik hvorefter kokosmælk tilsættes.

Det skal stå og småsimre, indtil olien fra kokosmælken tydeligt kan ses. Så tilsættes rejerne, der steger med et øjeblik inden fiskesovs, sukker og bønner tilsættes i nævnte rækkefølge.

Til sidst tilføjes chili, basilikum og citronblade, som blot skal stege med i et halvt minut inden serveringen.

Retten serveres med ris.

Goong Panaeng kan laves på cirka tre minutter, fra rejerne kom i kogende vand, til retten er klar til servering. Regn med lidt længere tid derhjemme.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
Kylling i rød karry - det' Dang

Kylling i rød karry - det' Dang

2
Madanmeldelse: Den stille thai-charme

Madanmeldelse: Den stille thai-charme

Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad

Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad