Kæber med kastanjer:

800 g svinekæber

6 gulerødder

2 rødløg

Frisk timian

1/2 liter mørk øl f.eks. Ale 16

200 g pillede kastanjer (kan også købes pillede på frost)

50 g smør

250 g svampe

Salt og peber

Start med at afpudse kæberne for det værste fedt og skær dem i grove stykker. Pil løg, skræl gulerødder, rens svampene, og skær disse i grove stykker. Brun kæberne i olie ved høj varme i en tykbundet gryde og tilsæt løg og svampe, som svitses med. Tilsæt frisk timian og øl, og spæd vand til, så kødet er dækket. Lad kæberne simre et par timer, mens du laver souffle.

Tilsæt nu gulerødderne og kastanjerne, og lad det simre yderlige 20 minutter. Når kæberne er møre, smages retten til og jævnes evt. Drys finthakket persille på toppen ved servering.

Souffle med kartofler og jordskokker:

2 bagekartofler

2 søde kartofler

200 g jordskokker

15 g smør

3 æg

½ dl fløde

Salt og peber

Revet parmesan

Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og kog dem møre. Sig vandet fra og kom dem i en røreskål. Brug en røremaskine eller en håndmikser. Rør grønsagerne godt sammen - tilsæt smør, medens du rører, dernæst fløde, og til sidst æg - et ad gangen. Rør til det bliver en ensartet luftig masse. Smag til med salt og peber. Smør souffleskålene med lidt smør og fordel massen i skålene. Inden de sættes i ovnen ved 200 grader, drysses det friskrevne parmesan på toppen. Giv dem ca. 15-20 minutter, eller til de ser gyldne ud på toppen.

Server retten med en god mørk øl.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.