Snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse eller solbær

Kurt Holmsted formand for De Forenede Dram Bryggere fortælle hvordan han laver sine egne snapse..
Foto: Carsten Bundgaard

Snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse eller solbær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disse fem opskrifter er nøje udvalgt af Thorøhuse Snapselaug

Snaps med valnød

Otte hasselnødder i skaller skæres i kvarte og overhældes med vodka.

Trækker i fire til seks måneder.

Hvis man ønsker en mere røget smag, kan man tilsætte enebær:

Når snapsen har stået i de fire til seks måneder, putter man cirka 10 gram tørrede enebær i flasken. Trækker yderligere 14 dage, inden den filtreres.

I artiklen herunder finder du oppskrifter på snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse og solbær
I artiklen herunder finder du oppskrifter på snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse og solbær
Foto: Carsten Bundgaard

Snaps med egebark

Man finder en gren på tykkelse med en finger, som man skræller barken af med en kartoffelskræller.

Barken puttes i et glas, som man fylder op med en neutral vodka.

Så skal det stå og trække i fire og fem måneder, hvorefter den filtreres igennem et stykke bomuld eller et kaffefilter.

I artiklen herunder finder du oppskrifter på snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse og solbær
I artiklen herunder finder du oppskrifter på snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse og solbær
Foto: Carsten Bundgaard

Snaps med hasselnød

Seks til otte hasselnødder med skal tilsættes en hel flaske vodka. Hasselnødderne skal ikke være mere hårde, end at man kan stikke en negl i skallen.

Snapsen modner i fire måneder, inden den filtreres.

I artiklen herunder finder du oppskrifter på snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse og solbær
I artiklen herunder finder du oppskrifter på snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse og solbær
Foto: Carsten Bundgaard

Snaps med porse

Cirka en halv deciliter porse hældes i en flaske, der fyldes op med vodka i størrelsesforholdet en til seks.

Skal trække i fire uger og filtreres.

I artiklen herunder finder du oppskrifter på snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse og solbær
I artiklen herunder finder du oppskrifter på snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse og solbær
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Solbærsnaps

Et par håndfulde solbær puttes i et syltetøjsglas, hvor der hældes vodka ovenpå. Det trækker i fire dage, hvorefter man putter lidt rørsukker i.

I den næste uges tid ryster man glasset nogle gange. Derefter kan snapsen smages til med enten mere sukker eller mere vodka. Filtreres.

#Snaps #valnødder #egebark #hasselnød #porse #solbær #opskrifter

Snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse eller solbær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce