Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse eller solbær

Kurt Holmsted formand for De Forenede Dram Bryggere fortælle hvordan han laver sine egne snapse..
Foto: Carsten Bundgaard

Snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse eller solbær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disse fem opskrifter er nøje udvalgt af Thorøhuse Snapselaug

Snaps med valnød

Otte hasselnødder i skaller skæres i kvarte og overhældes med vodka.

Trækker i fire til seks måneder.

Hvis man ønsker en mere røget smag, kan man tilsætte enebær:

Når snapsen har stået i de fire til seks måneder, putter man cirka 10 gram tørrede enebær i flasken. Trækker yderligere 14 dage, inden den filtreres.

Snaps med egebark

Man finder en gren på tykkelse med en finger, som man skræller barken af med en kartoffelskræller.

Barken puttes i et glas, som man fylder op med en neutral vodka.

Så skal det stå og trække i fire og fem måneder, hvorefter den filtreres igennem et stykke bomuld eller et kaffefilter.

Snaps med hasselnød

Seks til otte hasselnødder med skal tilsættes en hel flaske vodka. Hasselnødderne skal ikke være mere hårde, end at man kan stikke en negl i skallen.

Snapsen modner i fire måneder, inden den filtreres.

Snaps med porse

Cirka en halv deciliter porse hældes i en flaske, der fyldes op med vodka i størrelsesforholdet en til seks.

Skal trække i fire uger og filtreres.

Solbærsnaps

Et par håndfulde solbær puttes i et syltetøjsglas, hvor der hældes vodka ovenpå. Det trækker i fire dage, hvorefter man putter lidt rørsukker i.

I den næste uges tid ryster man glasset nogle gange. Derefter kan snapsen smages til med enten mere sukker eller mere vodka. Filtreres.

#Snaps #valnødder #egebark #hasselnød #porse #solbær #opskrifter

Snaps med valnødder, egebark, hasselnød, porse eller solbær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.