Disse fem opskrifter er nøje udvalgt af Thorøhuse Snapselaug

Snaps med valnød

Otte hasselnødder i skaller skæres i kvarte og overhældes med vodka.

Trækker i fire til seks måneder.

Hvis man ønsker en mere røget smag, kan man tilsætte enebær:

Når snapsen har stået i de fire til seks måneder, putter man cirka 10 gram tørrede enebær i flasken. Trækker yderligere 14 dage, inden den filtreres.

Snaps med egebark

Man finder en gren på tykkelse med en finger, som man skræller barken af med en kartoffelskræller.

Barken puttes i et glas, som man fylder op med en neutral vodka.

Så skal det stå og trække i fire og fem måneder, hvorefter den filtreres igennem et stykke bomuld eller et kaffefilter.

Snaps med hasselnød

Seks til otte hasselnødder med skal tilsættes en hel flaske vodka. Hasselnødderne skal ikke være mere hårde, end at man kan stikke en negl i skallen.

Snapsen modner i fire måneder, inden den filtreres.

Snaps med porse

Cirka en halv deciliter porse hældes i en flaske, der fyldes op med vodka i størrelsesforholdet en til seks.

Skal trække i fire uger og filtreres.

Solbærsnaps

Et par håndfulde solbær puttes i et syltetøjsglas, hvor der hældes vodka ovenpå. Det trækker i fire dage, hvorefter man putter lidt rørsukker i.

I den næste uges tid ryster man glasset nogle gange. Derefter kan snapsen smages til med enten mere sukker eller mere vodka. Filtreres.

#Snaps #valnødder #egebark #hasselnød #porse #solbær #opskrifter

Mere om emnet

Se alle
1
Put jordbær i snapsen - og andre drikke

Put jordbær i snapsen - og andre drikke

Valnøddesnaps og syltede valnødder

Valnøddesnaps og syltede valnødder

Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje

Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje