Det er kun fantasien der sætter grænsen for en smoothie. Herunder får du seks gode opskrifter som inspiration.

Smoothies er ikke et nyt fænomen. Smoothien stammer fra USA tilbage i 1960'erne, og er altid populær i sommervarmen, fordi den er frisk og kold og læskende, samtidig med at den fungerer som et lille måltid af gode kalorier.

Den oprindelige smoothie er af ren frugt og kunne ret beset kaldes en frugtjuice, bortset fra den tykkere konsistens, fordi noget frugt moses, mens andet presses.

Men smoothien kan sagtens tilsættes et mælkeprodukt som for eksempel yoghurt eller sojamælk og stadig beholde sin betegnelse. Bare den ikke indeholder iscreme, for så er det ikke længere en smoothie, men en milkshake.

Smoothiens styrker er klar: Det er nemt at finde på noget nyt, den er nem at lave, og så er den nem at drikke.

Find frugter og blender frem, og er der ingen saftpresser i huset kan en god juice gøre det ud for den mere flydende ingrediens, selvom den friskpressede æblesaft, appelsinsaft, gulerodssaft etc. selvfølgelig er at foretrække.

Eksperimentér og snyd ikke for at bruge krydderier som ingefær, chili, muskat, vanille, kardemomme. Og så kan frugt-Smoothie tåle et skvæt vodka ved festlige lejligheder.

Her får du seks opskrifter på smoothies:

Bleeding Heart

En kvart vandmelon (stribede er uden kerner) blendes med 3 dl blodappelsinjuice og fem frosne jordbær.

Et mynteblad på toppen.

Sunshine Reggae

Blend en liter god æblejuice (helst friskpresset af syrlige sprøde æbler) med et pænt stort stykke frisk, skrællet ingefær og 25 (gerne frosne) jordbær.

Si drikken, hvis du ikke er til ingefærsmuller.

Cool Cucumber

En agurk blendes med 1/2 liter yoghurt og en håndfuld frisk mynte.

God som apperitif-shot.

Melony

Blend frugtkød og saft af en hel galia- eller honningmelon med 3 dl god æblesaft, 2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft og lidt citronmelisse.

Sweet Tooth

En liter friskpresset appelsinsaft blendes med tre bananer, en god håndfuld hindbær (gerne frosne) og en lille ikke stærk chilifrugt.

Tomato-trip

Fire meget modne tomater blendes med 1/4 agurk, 1/4 rød peber, en lillebitte smule rå løg, 3 dl god æblejuice, 2 tsk. vineddike, 1 spsk. oystersauce og en stor håndfuld frisk basilikum, krydr med salt og peber og en god tsk. sukker.

Trækker et par timer i køleskabet inden den sies (for tomatkerner) og serveres med et basilikumblad på toppen.

  • fyens.dk