1 kg små grønne tomater

Eddikelage:

5 dl vand

5 dl eddike

Syltelage:

1/2 liter eddikelage

500 g sukker

Korn af 1 stang vanilje

1 kanelstang

Til skylning af sylteglas:

Atamon eller cognac

Skyl tomaterne og prik dem med en kødnål. Hvis der er nogle store tomater imellem, kan du halvere dem.

Kog eddike og vand op i en gryde. Læg tomaterne i og lad dem koge i fem minutter uden låg. Tag dem op med en hulske. Når lagen er kølet af, lægges tomaterne i igen og skal stå natten over i lagen.

Næste dag:

Si eddikelagen og hæld 1/2 liter af den i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og vaniljestang samt kanelstang. Kog lagen op indtil sukkeret er opløst.

Tilsæt tomaterne og lad dem småsimre i lagen uden låg i otte minutter.

Tag tomaterne op med en hulske og læg dem forsigtigt i sylteglas, som du har skyllet i Atamon eller cognac.

Hæld lagen over og skru straks låg på. Opbevar glassene køligt

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Rygende varm græskarsuppe

Rygende varm græskarsuppe

Cupkager med top

Cupkager med top

Kokkens køkken: Jane Themsen, Themsens Café & Fristelser, Odense

Kokkens køkken: Jane Themsen, Themsens Café & Fristelser, Odense