Har man høns, har man altid henrykte aftagere af gammelt brød, hvilket min hønseflok nyder godt af jævnligt. Alligevel føles det rigtigt at bruge brødet til sidste krumme i køkkenet.

Rugbrødschips er et hjemmelavet alternativ til købte snacks. Rugbrødschipsene smager fantastisk, de er knasende sprøde, rugbrødet er sundt - dog sætter ristning, fedt i form af olie og salt ernæringsstandarden ned i karakter.

Du skal bruge:

En rest rugbrød

God olivenolie

Velsmagende flagesalt

Sådan gør du:

Skær med en god kniv rugbrødet i ultratynde skiver. Jeg opbevarer mit rugbrød i køleskabet, hvilket også letter arbejdet med at frembringe tilpas tynde skiver til rugbrødschipsene.

Skær de tynde brødskriver ud i firkanter, pensl med lidt god olivenolie, og læg rugbrødsfirkanterne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Rist rugbrødsfirkanterne i en forvarmet ovn - 250 grader varmluft til brødet er gyldent og sprødt. Vær opmærksom på, at bagning af de tynde skiver kun tager ganske få minutter.

Tag chipsene ud af ovnen, drys med flagesalt og server.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Hjemmelavet sandwich-mayonnaise

Hjemmelavet sandwich-mayonnaise

Rimmet kammusling

Varmrøget laks som Lei:K laver den

Varmrøget laks som Lei:K laver den