Jeg har lavet mange varianter over denne rygeostsalat. Hos min mor fik jeg serveret kyllingesalat i hjertesalatblade. Det, synes jeg, var meget fint, så den serveringsmåde har jeg hugget.

Det er en let salat at lave til gæster, når de ankommer, eller til forret.

Server med rugbrødchips til - eller server et stykke røget laks eller hellefisk til.

Det skal du bruge:

250 g rygeost

2,5 dl fraiche 9 procent

200 g radiser

1 bundt purløg

1 hjertesalat

Rør rygeost, fraiche og hakkede radiser sammen med finthakket purløg. Server rygeostsalaten i hjertesalatblade og til den røgede laks eller hellefisk.

Prøv også at vende en masse agurketern i salaten.

Hvis man tilsætter lidt mere fraiche, bliver rygeostsalaten mere som en dip. På den måde kan du stikke bladene direkte ned i salaten og lade dine gæster trække et blad.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Koldrøget laks med rygeost, saltet agurk, maltcrumble og fennikelsalat

Koldrøget laks med rygeost, saltet agurk, maltcrumble og fennikelsalat

Rødtunge med nye kartofler, sommersalat og creme af rygeost

Rødtunge med nye kartofler, sommersalat og creme af rygeost