Så kom vi i gang med det indiske køkken. Denne ret er hot og varmer godt på en kold dag. Selv min datter på 13 år spiste den, og hun er ellers lidt af en kylling, hvad angår stærk mad.

Spis retten med ris og naanbrød til. Denne ret har jeg ikke lavet før. Jeg har i det hele taget ikke lavet meget indisk mad selv, men det skal jeg til. Indisk mad er hurtigt at lave, og så kan man nå at rydde køkkenet op og få nogle andre i gang med at dække bord, imens retten bobler i ovnen. Måske er der endda tid til en lille kop kaffe eller chai-te.

750 g kylling i tern

10 peberkorn

5 nelliker

3 kardemommekapsler

1 tsk. spidskommen

1 stang kanel

2 løg

2 grønne chili

1 spsk. knust hvidløg

1 spsk. knust ingefær

3 spsk. tomatpuré

6 dl vand

Brun kødet lidt ad gangen i en stor gryde sammen med peberkorn, nelliker, kardemommekapsler, spidskommen og kanel i cirka fem minutter. Tag kødet op.

Hak løg fint. Svits løg, grøn chili, hvidløg og ingefær, tilsæt tomatpuré og kødet, drys med salt.

Hæld vand ved, læg låg på gryden og sæt den i ovnen i en time.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.