4 rødtungefileter

200 g pankorasp

100 g hvedemel

4 æggehvider

4 jomfruhummere

Ekstra jomfruolivenolie

Sukker, peber og havsalt

Fileterne vendes i hvedemel, dernæst æggehvider, dryppes af for så til sidst at blive vendt i pankoraspen.

Halerne på jomfruhummerne vrides fra kroppen, som kasseres, skallen på halerne gives nu et let knæk ned ad ryggen, og skallen løsnes forsigtigt fra kroppen. Halerne befries for tarmen, stryges let med salt og sukker og lægges til side i en time.

Rødtungerne og jomfruhummerhalerne grilles eller steges på pande. Serveres med nye, fynske kartofler, sommersalat og rygeostcreme.

Fynsk sommersalat:

4 spæde gulerødder

8 radiser

4 grønne, fynske asparges

4 blade havesyre

Et halvt hoved romainesalat

Lidt frisk dild

Lidt sødskærm

Ekstra jomfruolivenolie

Hvid balsamico

Peber og havsalt

Gulerødderne, radiserne og aspargesene skæres i fine bånd på et mandolinjern eller en pålægsmaskine. Romainesalaten og havesyren plukkes groft. Den friske dild og sødskærmen plukkes i små buketter. Det hele vendes nu sammen og stænkes med olivenolie, hvid balsamico, salt og peber.

Rygeostcreme:

200 g rygeost

2 dl fløde

1 dl sødmælk

100 g cremefraiche 38 %

Salt, peber og lidt citronsaft

Rygeosten blendes ud i fløden og sødmælken og vendes sammen med cremefraichen, massen smages til med salt, peber og citron.

Alt passerer gennem en sigte og fyldes på en sifonflaske, som fyldes med en gaspatron og omrystes.

Mere om emnet

Se alle
Rygeostsalat med radiser

Rygeostsalat med radiser

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Koldrøget laks med rygeost, saltet agurk, maltcrumble og fennikelsalat

Koldrøget laks med rygeost, saltet agurk, maltcrumble og fennikelsalat