Rispapirrulle med rejer

Se billedgalleri
Rispapirsrulle

Rispapirrulle med rejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år var jeg i Vietnam, hvor passer perfekt til mit dovne køkken. Og dog. På et af de madlavnings­kurser, jeg var på, pillede den søde vietnamesiske dame de store rejer. Derefter hakkede hun dem til fars, rørte dem op med æg og fem krydderier, formede dem til boller, kogte dem og brugte dem i suppe.

Hvis man i Danmark så sådan en rejebolle, vil jeg næsten garantere, at de fleste tænker, at det er affald, der er mokket sammen til mad.

I hvert fald var rejebollerne et kæmpe arbejde, men i Vietnam gør man sig umage i køkkenet, fordi man bliver vurderet af ens svigermor på, hvad man kan i køkkenet.

Der er også masser af let mad, og det er det, jeg har taget med mig hjem.

Nu skal vi i gang med rispapir, og det er efter første gang faktisk meget let.

1 pakke rispapir (12 styk)

1 agurk

1 avokado

1 håndfuld mynte

250 g tigerrejer

200 g risnudler

Skær agurken ud i 24 stænger. Frigør avokadoen for skal og sten og del den i 12 skiver. Kog risnudlerne som anvist på pakken og skyl dem kolde.

Placer et meget vådt viskestykke på et spækbræt. Det skal være meget vådt hele tiden. Læg et stykke ris­papir på klædet, så papiret bliver blødt, vend papiret og tilfør eventuelt ekstra vand.

Placer agurk, avokado, mynte, rejer og risnudler på midten af papiret. Læg det i forlængelse af hinanden, men sørg for at holde tre centimeter i hver side fri. Fold siderne hen over fyldet og rul derefter rullen så stramt, som du kan. Læg rullen til side og placer eventuelt et fugtigt klæde over. Vær opmærksom på, at rullerne helst ikke må røre hinanden, da der er en risiko for, at de klæber sammen.

Server med en dip til. For eksempel en sur-sød-sauce, en hoisinsauce eller en chilisauce.

Rispapirrulle med rejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce