Til fire personer. Husk, at laks der serveres råt, skal nedfryses inden tilberedning for at eliminere eventuelle parasitter.

Tatar

400 g laksefilet uden skind og ben

½ tsk. rørsukker

½ tsk. salt

1 gren dild

Hvid, kværnet peber

Sådan gør du:

Hak laksekødet med en stor kokkekniv.

Bland med rørsukker, finthakket dild, salt og hvid peber fra kværn.

Form som fire små krebinetter eller små tårne.

Sennepskarse-fløde

4 spsk. creme fraiche 18 %

1 spsk. dijonsennep

Karse

Citronsaft

Salt

Hvid, kværnet peber

Sådan gør du

Bland creme fraiche, sennep, citronsaft, salt og hvid peber og fintklippet karse sammen.

Agurkesalat

½ agurk

1 skalotteløg

Salt

Hvidvinseddike

Olivenolie

Sådan gør du:

Skræl agurken, halver den og fjern kernerne. Skær agurken i tynde skiver.

Bland salt, olivenolie, eddike og finthakket løg med agurkestykkerne.

Anretning

Den kolde tatar anrettes i midten af tallerkenen og lidt af saucen dryppes på.

Agurkesalaten lægges rundt om.

Pynt eventuelt med lidt lakserogn

Server med groft hvidt brød og smør.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
And á la orange på grøn salat

And á la orange på grøn salat