Friske ramsløgblade

Groft havsalt

Skyl ramsløgbladene og dup dem tørre. Ramsløgblade og havsalt blendes, hvorefter det wasabigrønne salt bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir og tørrer i nogle dage. Vend rundt i saltet undervejs, mens det tørrer. Det lækre grønne ramsløgsalt har en krydret hvidløgssmag og kan holde sig længe.

TIP: Ramsløg trives i fugtighedsbevarende jord og er en tæppedannende staude. I skovbunden står planten i skygge. Bladene er friskgrønne og elipseformede. Knopperne er buttede, og blomsten er et bundt smukke hvide stjerner, der folder sig ud i det sene forår. Det sikre kendetegn ved ramsløg er, at planten lugter af løg.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Stenalderplanten

Stenalderplanten