Til sorbet:

1 kilo rabarber koges op med 1 liter vand og 500 g sukker. Derefter nedkøles massen og køres på ismaskine.

Hvid chokolade mousse:

1 liter fløde koges op med lidt sukker og en stang vanilje, massen legeres med 4 dl æggeblomme til massen er tyk. Derefter stilles den på køl.

1 liter fløde piskes og vendes i den nedkølede masse, og moussen er færdig.

Granité:

8 dl vand, 2 dl hvidvin og 200 g sukker koges op og køles ned, herefter blendes massen med 300 g grøn skovsyre, væsken sigtes og kommes i fryseren.

100 g hvidchokolade kommes på pande og brændes til den er lysebrun, herefter kommes den på en tallerken og puttes i køleren til den er sprød.

Anrettes med små råsyltede rabarberstænger og frisk skovsyre.

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille