Praktiske pirogger (12 styk)

Praktiske pirogger

Praktiske pirogger (12 styk)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et hyggeligt senefterårsbagværk kunne være pirogger. De er blandt andet velegnede til madpakken, som tilbehør til god grøntsagssuppe, eller man kan tage pirogger med på en tur ud i det fri, hvor naturen har så meget skønhed at byde på, når efteråret er mildt. Fyldet i min opskrift er ost, løg, hvidløg og merian (oregano). Det kan nemt varieres.

Fyld:

1 stort løg hakket i helt små stykker

3 til 4 fed knust hvidløg

Olivenolie

Frisk merian, Origanum vulgare - tørret oregano kan også bruges

Ost - økologisk Beemster er god

Løgene steges i olivenolie. De må ikke brune eller branke, men skal være lige på det punkt, hvor de begynder at karamellisere. Til sidst tilsættes friske merianblade.

Dej:

2 dl lunkent vand

1 dl yoghurt

25 g gær

1 tsk. fint havsalt

1 tsk. honning

200 g hvedemel

150 g speltmel

1 sammenpisket æg til pensling.

Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt yoghurt, honning og havsalt. Tilsæt hvedemel og speltmel og rør dejen grundigt - gerne på røremaskine.

Lad dejen hæve tildækket i et par timer og rul den derefter tyndt ud på et meldrysset bord. Skær runde cirkler, du kan eventuelt bruge en lille skål med forholdsvis skarp kant som udstiksform.

Læg hver cirkel på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg ost og stegte løg med merian på og luk piroggen til en halvmåne - tryk kanten til med en gaffel. Pensl med sammenpisket æg og bag piroggerne gyldne ved 200 grader i 15 til 20 minutter.

Praktiske pirogger (12 styk)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce