Jeg lover, at dette bliver sidste gang med fondant og farvet marcipan i år. Men sagen er, at man bliver grebet af det. Måske også, fordi man har købt udstyr for 1500 kroner. Det løber nemlig op med små pensler, silikoneforme, udstikkere og meget mere.

Hvis du har børn - piger - er dette et hit.

En god idé er at lave pynten en dag i forvejen, så den når at tørre lidt. Jeg lægger mine sommerfugle til tørre i et snapseglas, så vingerne er spredt lidt ud.

Havregrynskugler:

75 g havregryn

100 g smuldret færdig kage

50 g finthakkede dadler

50 g hakkede mandler

1 dl rørsukker

100 g flødeost

4 spsk. kakao

Pinde til kagerne

Pynt:

200 g rosa overtræksmarcipan

100 g pink sukkerpasta/fondant

Flormelis og citronsaft

Bland havregryn, smuldret kage, dadler, mandler, rørsukker, kakao og flødeost til en ensartet masse.

Rul kugler af havregrynsmassen, cirka 20 styk, og sæt dem på pind og afkøl dem i køleskabet.

Rul marcipanen ud og stik små cirkler på cirka ni centimeter ud.

Rul fondanten ud i lidt maizena og stik sommerfugle ud med en sommerfugleudstikker.

Beklæd kagerne med den udrullede marcipan og sæt en sommerfugl fast med lidt glasur lavet af flormelis og citronsaft.

Man kan også farve kokosmel med frugtfarve og rulle kuglerne i det.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
A la After Eight: Havregrynskugler med frisk mynte

A la After Eight: Havregrynskugler med frisk mynte

Julekager med børn: Havregrynskugler

Julekager med børn: Havregrynskugler