Psykolog Mette Holm har skrevet en bog, der gør op med mad som syndigt. Det er også et opgør med sundhedstyrrani og madforskrækkelse, derfor har hun samlet en række opskrifter, som hun kalder "komisk modsatte". For hvis vi alle sammen slappede lidt mere af med mad og begyndte at lytte til kroppens signaler, ville det ikke være så stort et problem, mener Mette Holm. Tag et par af hendes opskrifter med i køkkenet.

Cremet uanstændighed: Laksepasta med fløde

4 personer

500 g frisk pasta

1 lille bundt forårsløg

20 g smør

1 dl fløde

1 dl revet parmesan

½ tsk salt

¼ tsk sort peber

300 g røget laks

evt. lidt frisk persille

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken (husk rigeligt salt i vandet). Gem ½ dl af pastavandet.
  • Hak forårsløg og steg det i smørret i en dyb pande i cirka to minutter.
  • Tilføj nu fløde, parmesan, salt og peber og lad det simre et par minutter.
  • Skær laksen i mindre stykker.
  • Tilføj laks og det tilsidesatte pastavand til panden. Lad det simre et par ­minutter.
  • Vend nu forsigtigt pastaen i saucen. Lad det simre, indtil al pastaen er dækket af saucen, og der ikke er mere væske tilbage i bunden af panden.
  • Servér straks, gerne med ekstra revet parmesan og eventuelt et lille drys persille.

Heavenmade: Perfekte pandekager

Ca. 20 stk.

500 g hvedemel

5 tsk bagepulver

4 spsk sukker

1 tsk salt

2 tsk vaniljesukker

5 dl mælk

2 æg

1 dl smagsneutral olie

smør til stegning

  • Bland de tørre og de våde ingredienser separat i to forskellige skåle.
  • Bland gradvist det tørre ned i det våde med fx en gaffel, indtil det har en ensartet konsistens (det gør ikke noget, at der er lidt små melklumper i).
  • Varm en pande op, så den er middelvarm.
  • Steg pandekagerne ca. ½ dl ad gangen og i rigeligt smør.
  • Pandekagerne skal vendes, når der begynder at dukke luftbobler op på overfladen.
  • Herefter skal de have et par minutter mere.
  • Servér med sirup og flormelis eller dit yndlings-pandekagetilbehør.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.

Mere om emnet

Se alle
Tag magten fra maden: Sådan bliver du gode venner med din krop

Tag magten fra maden: Sådan bliver du gode venner med din krop