Opskrifter: Måltider med majs i hovedrollen

Grillede majs med smør og harissa. Foto: Anders Schønnemann

Opskrifter: Måltider med majs i hovedrollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opskrifter. Det er grøntsagerne, der har hovedrollen i kok Mikkel Kaarstads og fotograf Anders Schønnemanns tredje kogebog "Evergreen". Den nordiske natur og det vegetariske køkken smelter sammen i bogen, hvor kokken har samlet 70 opskrifter, der fokuserer på de grøntsager, der gror på danske marker og haver. Her deler han to opskrifter, hvor sommerens majs bliver brugt på to vidt forskellige måder.

Grillede majs med smør med harissa, røget paprika og merian

4 personer

100 g blødt smør

2 spsk harissapasta

1 tsk røget paprika

salt og friskkværnet peber

4 majskolber

10 friske meriankviste (gerne med blomster)

snor

Læg snoren i koldt vand. Kom smørret i en skål, og rør det med harissapasta, røget paprika, salt og friskkværnet peber, til du har et blødt og rødligt smør.

Træk bladene på majskolberne tilbage uden at fjerne dem helt, og smør et godt lag smør på hver majskolbe. Dæk herefter majskolberne til igen med bladene. Bind to til tre stykker snor rundt om hver majskolbe, så bladene holder på smørret, når majskolberne kommer på grillen.

Læg majskolberne på grillen, og grill dem i cirka to minutter på alle sider, indtil bladene er helt sorte, og selve majskolberne er tilberedt med smørret. Server majskolberne med det samme ved at trække bladene af og drysse med hakket frisk merian og lidt salt.

Bouillon på brændte majskolber med majs, kantareller og smilende æg. Foto: Anders Schønnemann
Bouillon på brændte majskolber med majs, kantareller og smilende æg. Foto: Anders Schønnemann

Bouillon på brændte majskolber med majs, kantareller og smilende æg

4 personer

4 majskolber

3 skalotteløg

2 fed hvidløg

½ dl ekstra jomfruolivenolie

10 timiankviste

1½ liter grøntsagsbouillon

200 g kantareller

salt og friskkværnet peber

4 æg

1 usprøjtet citron

1 bundt frisk sødskærm

Træk bladene af majskolberne, og skær majskernerne af.

Kom majskernerne i en skål, og skær kolberne i mindre stykker. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak det groft.

Sæt en gryde på grillen, kom lidt olie i, og tilsæt majskolber og hakket løg og hvidløg. Lad det hele stege i to til tre minutter, til det har taget godt med farve og begynder at dufte. Tilsæt timian og bouillon, og bring i kog. Lad bouillonen koge i 15-20 minutter ved lav varme.

Børst kantarellerne, og del dem eventuelt i mindre stykker. Sæt en pande på grillen, kom olie på, og steg kantareller og majskerner i tre til fire minutter, til de tager farve og falder lidt sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Kom majs og kantareller i en skål, og hold det lunt.

Kog æggene i fem til seks minutter. Stop kogningen ved at hælde koldt vand over dem, de skal være smilende. Pil æggene. Sigt bouillonen over i en anden gryde, og smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.

Server suppen i dybe tallerkener, kom majs og kantareller i, del æggene og kom dem i suppen.

Drys med sødskærm på toppen. Server suppen som en frokostret eller som en del af et aftenmåltid med godt brød.

Mikkel Karstad er kok og kogebogsforfatter, som tre gange har lavet kogebøger med fotograf Anders Schønnemann. Foto: Anders Schønnemann
Mikkel Karstad er kok og kogebogsforfatter, som tre gange har lavet kogebøger med fotograf Anders Schønnemann. Foto: Anders Schønnemann
"Evergreen" udkom i februar 2018 på forlaget Lindhardt og Ringhof. Foto: Bogens forside

Opskrifter: Måltider med majs i hovedrollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce